Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Jönnek a szuperolcsó Google-telefonok

Központ augusztus 11, 2015 Kávé mellé

A Google terve, hogy még legalább egymilliárd Android-felhasználót toborozzon, ehhez pedig igazán olcsó okostelefonokra van szükség.

googlephone
Korábban már mi is beszámoltunk a Google Android One projektjéről, amelynek a célja, hogy jól eltalált ár/érték arányú készülékkel lássa el egyrészt az első okostelefonjukat beszerzőket, másrészt a fejlődő országok korlátozottan fizetőképes vásárlóit.

A projekt legutolsó gyümölcse az Indiában debütált Lava Pixel V1, amelynek az árcédulájára 175 dollár került. Ez már egy fejlettebb változat, korábban ugyanis 100 dolláros készülékek jelentek meg.

Úgy tűnik azonban, hogy a Google még ezt is sokallja, ugyanis, olvasható a Financial Times cikkében, a keresőóriás most arra készül, hogy új előírásokat jelentet meg néhány héten belül. Olyan telefonokat szeretne ugyanis készíttetni, amelyek ára 50 dollár alatt lenne, hogy még vonzóbbak legyenek az említett célközönség körében.

A kapcsolódó specifikációkról eddig még nem szivárgott ki semmi, de feltételezhető, hogy nem HD kijelzővel és szupergyors processzorral érkeznek majd ezek a telefonok, de mindenképpen jól használható androidos okoskészülékekről lesz szó.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 297

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.