Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Hózápor
Kedd
Hózápor
Jégsörét
Szerda
Jégsörét
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Károly hercegnek szeretője van Erdélyben?

Központ július 9, 2014 Kávé mellé

Károly hercegnek szeretője van Erdélyben?

A Globe amerikai bulvármagazin szerint Károly hercegnek szeretője van Szászfehéregyházán. Az információ a felesége, Kamilla ismerősi köréből származik.

     

 

Bár még bizonyíték nincs a herceg házasságon kívüli afférjáról, a királyi családhoz közeli források szerint Kamilla csak egy jelentős összeg fejében őrzi meg a család titkát.

Károly, aki a még jórészt érintetlen ősi erdélyi – főleg szász – faluörökség fennmaradását segítő brit alapítvány, a Mihai Eminescu Trust királyi főpatrónusa, a Segesvár melletti, négyszáz lakosú Szászfehéregyháza településen vett egy parasztportát. A ház még az 1800-as évek elején épült.

A The Daily Telegraph szerint úgy tudni, hogy az átalakítások ötlete a herceg helybéli vendéglátójától, Kálnoky Tibor gróftól származik. A gróf a brit lap szerint családja ősi erdélyi vadászbirtokát is virágzó turistabiznisszé alakította át, jól felszerelt vendégszobákkal.

Azzal azonban, hogy a trónörökös – állítólag szintén vendégháznak szánt – helyi ingatlanját is bizonyos kényelmi fejlesztésnek vetették alá, évszázados hagyományok sérültek, írta a brit napilap.

A Mihai Eminescu Trust, amelynek Károly a fővédnöke, kifejezetten az erdélyi falvak és közösségek megőrzésére és felélesztésére alakult brit jótékonysági szervezet. Annak idején kampányt folytatott Nyugat-Európában a Ceausescu-érában tervezett erdélyi falurombolás megakadályozására.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Forrás: ziaruldeiasi.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 142

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.