Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Katalin hercegnő a Vogue születésnapi címlapján

Központ május 2, 2016 Kávé mellé

Katalin cambridge-i hercegnő portréival ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Vogue című nemzetközi divat- és életmódmagazin nagy-britanniai kiadása.

31382_kate-middleton-vogue-100-1

Vilmos herceg hitvesének fotója a jövő csütörtökön megjelenő júniusi szám címlapján szerepel majd, és a magazinban további tízoldalnyi portrésorozat lesz látható a hercegnőről. A képeket Josh Olins, a New Yorkban élő neves fiatal brit divatfotós készítette, a világhírű londoni Nemzeti Portrégalériával együttműködésben.
A 34 éves Katalin hercegnő a National Portrait Gallery fővédnöke, és hozzájárult ahhoz, hogy a sorozatból két fotó szerepeljen a galériában rendezett, Vogue 100: A Century of Style című centenáriumi kiállításon is.
A majdani brit uralkodó felesége most először egyezett bele abba, hogy egy divatmagazin fotósorozatot közöljön róla.
Katalint állítólag már 2011-ben, Vilmos herceggel abban az évben kötött házassága alkalmából is szerette volna rávenni a Vogue brit kiadása legalább egy címlapfotóra az esküvői különkiadás számára, de a hercegnő akkor még nemet mondott az ajánlatra.  A Vogue Károly walesi herceg – Vilmos édesapja – és Diana hercegnő 1981-ben tartott esküvője alkalmából exkluzív címlapfotót közölt Dianáról. A képet Lord Snowdon, a néhai Margit hercegnőnek, II. Erzsébet királynő húgának volt férje készítette, és a fotó az 1997-ben Párizsban autószerencsétlenség következtében elhunyt Diana egyik leggyakrabban újraközölt portréjává vált. Diana később is többször szerepelt a Vogue címlapján, de mindig műtermi beállításban. Katalin portréi azonban a kelet-angliai Norfolk megye tájának környezetében, Vilmos és a cambridge-i hercegnő vidéki rezidenciájának közelében készültek még januárban.
A Vogue vasárnapi ismertetése szerint a brit királyi család egyetlen tagjáról sem készült még ennyire személyes, ennyire természetes portrésorozat a magazin számára.
Vasárnap közzétették a hercegi házaspár másodszülött gyermekéről, Charlotte hercegnőről készült első születésnapi fotókat is. A képeket a szenvedélyes amatőr fotós hírében álló Katalin személyesen készítette Charlotte-ról, aki hétfőn lesz egyéves. A fotók – amelyeket a házaspár londoni otthona és hivatala, a Kensington-palota tett közzé – szintén a norfolki rezidencián készültek, áprilisban.
Charlotte hercegnő – teljes nevén Charlotte Elizabeth Diana – nagyapja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, az idén hároméves György után a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy valaha az Egyesült Királyság uralkodója lesz. Vilmos és Katalin második gyermeke a 90 esztendős II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája, és legutóbb az uralkodó 90. születésnapja alkalmából áprilisban közzétett családi fotón volt látható, a királynő ölében.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 531

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.