Központ
2019. december 15. vasárnap, Valér

Kicentrifugázta a mosógép a kislányokat, meghaltak

Központ október 19, 2013 Kávé mellé

centrifugaKicentrifugázta a mosógép a kislányokat, meghaltak

Minden kétséget kizáróan baleset történt, amikor két kisgyerek egy felültöltős mosógépbe zárta magát játék közben. A gép elindult, mindkét gyerek meghalt.

 

A két- és hároméves lány otthon bújt bele a mosógépbe, miközben az anyjuk főzött, az apjuk pedig zenét hallgatott. A házaspár egyéves kisfia szintén a lakásban volt. A szülők már hiába vitték orvoshoz lélekszakadva a megtalált gyerekeket, nem tudtak segíteni rajtuk.

A szeptemberben történt eset nagy port vert fel Kínában, s a tragédia magyarázatát, a testvérek halálának a szülők által ismertetett körülményeit az online közösség jobbára hitetlenkedve fogadta.

Az ügy annak hatására kapott nagy nyilvánosságot, hogy valaki a szülőknek azt mondta: felmerülhet a mosógépgyártó felelőssége. Az érintett Haier cég, amely szakértőt küldött a helyszínre, azonban elhárította ezt.

A rendőrség nem talált olyan motivációt, amely a szülőket gyermekeik megölésére indította volna, bizonyítottnak látta, hogy mindkettőjüket szerették, a tragédia rendkívül megviselte őket. A kérdéses időpontban más nem jutott be a lakásba, az idegenkezűséget kizárták.

A vizsgálat során bebizonyosodott, ha töltve van a dob és lezárják a gép fedelét, a programválasztó gomb pedig a centrifugáláson áll, akkor a dob automatikusan pörögni kezd. A szakértők megállapították, hogy a gyermekek mellkassérüléseit, a szív leállását és a fulladást egyértelműen a gyors centrifugálás okozta.

Forrás: MTI

 

Share Button
Ennyien olvasták: 289

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.