Központ
2019. május 27. hétfő, Hella

Kiderült, hol a legjobb élni

Központ szeptember 3, 2013 Kávé mellé

Kiderült, hol a legjobb élni

Az ausztráliai Melbourne-ben a legjobb élni, utána viszont Bécs következik, a harmadik – legjobb – hely viszont a kanadai Vancouveré – derült ki az Economist Intelligence Unit idei listájából. Jelenleg pedig a legkevésbé élhető település Damaszkusz.

Összesen 140 város szerepel a londoni központú, független gazdasági elemző és információszolgáltató szervezet lajstromán. A tízes toplistán a negyedik és ötödik szintén kanadai város: Toronto és Calgary. Utánuk három ausztráliai következik: Adelaide, Perth és Sydney, majd pedig Helsinki és az új-zélandi Auckland.

Ami a lista legalját illeti, Damaszkusz a belháborús szíriai helyzet miatt lett sereghajtó, holott pár éve még viszonylag biztonságos városnak számított. Egy hellyel áll előrébb a bangladesi Dakka, utána a nigériai Lagos, a pápua új-guineai Port Moresby és a zimbabwei Harare jönnek lentről felfelé haladva.

A listát 5 szempont alapján alakítják: vizsgálják a közbiztonság állapotát, az egészségügyi ellátás színvonalát, a kulturális lehetőségeket, a természeti környezetet, az oktatás minőségét, valamint az infrastruktúra fejlettségét.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 230

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.