Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Leválthatja az egeret egy új készülék

Központ november 25, 2014 Kávé mellé

A Flow hamarosan leválthatja az egeret. A cél az, hogy a számtalan kézmozdulatot akár az asztali gépeken is ki tudjuk használni, s minden eszközt egy helyről irányítsuk – írja az Origo.

flow

A mobileszközökről ismert érintőképernyőt fejlesztette tovább a Senic, német csapat, amely az összes kütyüt a Flow-val irányítaná a jövőben. A kis készülék olyan mint az okostelefonról ismert érintőképernyő, érzékeli a tapintás erősségét, a nyomást, ahogy a gesztusokat is felismeri, a szélén pedig egy fémgyűrű veszi körbe. Az alumínium vagy rozsdamentes acél gyűrűvel könnyedebbé válik a forgatás, a közelítés: 360 fokban körbe tekerhető.

A Flow rengeteg gesztust felismer: lehet a felületén simítani, az ujjunkat mozgatni, mint egy érintőképernyőn, de a szenzornak köszönhetően ha csak átsöprünk felette kézzel, azt is tudja értelmezni. Nem csak a beépített mozdulatsorokat használhatjuk, megtaníthatjuk újakra, amelyekhez konkrét parancsot is rendelhetünk, ahogy nekünk tetszik.

A tervezők elsősorban a kreatívokra: a grafikai, vágó, modellező vagy tervezőprogramokkal dolgozókra gondoltak. Számtalan kézmozdulatot építettek egyetlen készülékbe, hogy minél precízebben és egyszerűbben lehessen alkotni vele. Ugyanakkor a zene és videolejátszó alkalmazásokat, böngészőt is minden további nélkül irányíthatjuk vele.

Forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 612

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.