Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Ma
Eső
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Leválthatja az egeret egy új készülék

Központ november 25, 2014 Kávé mellé

A Flow hamarosan leválthatja az egeret. A cél az, hogy a számtalan kézmozdulatot akár az asztali gépeken is ki tudjuk használni, s minden eszközt egy helyről irányítsuk – írja az Origo.

flow

A mobileszközökről ismert érintőképernyőt fejlesztette tovább a Senic, német csapat, amely az összes kütyüt a Flow-val irányítaná a jövőben. A kis készülék olyan mint az okostelefonról ismert érintőképernyő, érzékeli a tapintás erősségét, a nyomást, ahogy a gesztusokat is felismeri, a szélén pedig egy fémgyűrű veszi körbe. Az alumínium vagy rozsdamentes acél gyűrűvel könnyedebbé válik a forgatás, a közelítés: 360 fokban körbe tekerhető.

A Flow rengeteg gesztust felismer: lehet a felületén simítani, az ujjunkat mozgatni, mint egy érintőképernyőn, de a szenzornak köszönhetően ha csak átsöprünk felette kézzel, azt is tudja értelmezni. Nem csak a beépített mozdulatsorokat használhatjuk, megtaníthatjuk újakra, amelyekhez konkrét parancsot is rendelhetünk, ahogy nekünk tetszik.

A tervezők elsősorban a kreatívokra: a grafikai, vágó, modellező vagy tervezőprogramokkal dolgozókra gondoltak. Számtalan kézmozdulatot építettek egyetlen készülékbe, hogy minél precízebben és egyszerűbben lehessen alkotni vele. Ugyanakkor a zene és videolejátszó alkalmazásokat, böngészőt is minden további nélkül irányíthatjuk vele.

Forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 355

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.