Központ
2020. május 29. péntek, Magdolna

Melltartóikban rejtették el a diákoktól kapott kenőpénzt

Központ július 2, 2013 Kávé mellé

Melltartóikban rejtették el a diákoktól kapott kenőpénzt

A bukaresti Dimitrie Bolintineanu líceum több tucat tanára keveredet korrupciós botrányba, az érettségit próbálták elcsalni.

 

A szóban forgó bukaresti iskola mintegy 32 tanárát kísérték be a rendőrségre hétfőn a román írásbeli érettségi vizsga után. A tanárok pénzt kértek a diákoktól, hogy megoldott tételeket adjanak nekik a vizsgán, a kenőpénzt melltartóikban rejtették el.

Az óriási botrány dél körül robbant ki: miután a diákok elhagyták a termeket, mintegy 50 rendőr és ügyész érkezett az iskolába. Ezek minden osztályt átnéztek, megvizsgálták az igazgatói irodát, és több személyt meg is motoztak. A hatóságoknak tudomásuk volt arról, hogy a tanárok elcsalták az érettségit.

A rendőrök egy héttel korábban a Román Hírszerzési Szolgálat szakembereivel több hang- és videó felvevő készüléket is elhelyeztek a tanintézményben. A tanároknak nem volt tudomásuk arról mi készül ellenük, így minden aggodalom nélkül osztották szét a tételeket, a megoldásokkal együtt.

Cserében persze kenőpénzt kértek: a rendőrök a tanárnők melltartóiban találták meg az elrejtett pénzeket. Összesen 32 felvigyázó és öt másik, az érettségiztető bizottságban részt vevő tanárról van szó. Hétfőn mindnyájukat a bukaresti rendőrségre kísérték kihallgatás céljából. Ugyanakkor az iskola igazgatóját menesztették állásából, akárcsak a 178-as számú iskoláét, aki a bizottság alelnöke volt, nyilatkozta Marian Banu felügyelő.

Mint kiderül, az igazgatónőnek nem ez az első botrányos esete: egy most előkerült 2003-as videó szerint a tanárnő abban az évben félmeztelen diákokkal táncolt egy iskolai bulin.

Az iskolában kialakított érettségi központba hamarosan új bizottságot neveznek ki, de a román írásbeli vizsgát nem ismétlik meg.

Forrás: manna.ro/adevarul.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 311

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.