Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Mely színészek keresnek a legtöbbet?

Központ december 6, 2012 Kávé mellé

Mely színészek keresnek a legtöbbet?

Eddie Murphy bizonyult a legtúlfizetettebb filmsztárnak az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint.

 

A sztárgázsik és a filmek jegybevételének egybevetésével kialakult rangsor szerint Murphy, akinek produkciói a nyolcvanas években még hatalmas hasznot hoztak a stúdióknak, ma már kész csődtömeg. “Pályafutása összeomlott” – fogalmazott az üzleti magazin az utóbbi évek olyan bukásaira utalva, mint Az üresfejű vagy az Ezer szó.

Az elmúlt egy évben kifizetett gázsijának minden dollárjából csak 2,3 dollár jött vissza a mozikasszáknál, amivel átvette a negatív toplista vezetését az előző “győztestől”, Drew Barrymore-tól. A színésznő mostanában nem szerepelt nagy költségvetésű hollywoodi produkciókban, ezért nem került fel a listára.

Az első öt túlfizetett sztár között található még Katherine Heigl, illetve az Oscar-díjas Reese Witherspoon és Sandra Bullock neve, akik a rájuk fordított egy dollárból 3,4-5 dollárt hoztak vissza.

Witherspoon esetében ezt olyan rossz döntésekkel magyarázta a Forbes, mint a 120 millió dollárból készült, de csupán 49 milliós jegybevételt hozó Honnan tudod? című produkcióban vállalt szerepe.

A tízes listán szerepel még Jack Black, aki a Kung Fu Panda című animációs film folytatásával jó lóra tett, ám játékfilmjeire jóval kevesebb néző volt kíváncsi. Nicolas Cage, Denzel Washington és Adam Sandler esetében hat dollár körül mozog a “megtérülési mutató”. Ben Stiller munkái ugyan rendre sikeresek, ám óriási gázsija miatt egyetlen malőr – mint a tavaly bemutatott Hogyan lopjunk felhőkarcolót? – is visszaveti “megtérülési mutatóját”.

teljes listán Sarah Jessica Parker a sereghajtó.

Forrás: hirado.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.