Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Köd
Ma
Köd
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Mennyit keres havonta Mihály király?

Központ augusztus 5, 2013 Kávé mellé

Mennyit keres havonta Mihály király?

Mihály király, a román királyi család feje havi mintegy 22100 eurót keres, ez az összeg a tulajdonában lévő ingatlanok bérleti díjából, a nyugdíjából, a volt államfőként őt megillető juttatásból és a Román Akadémia tagjaként kapott díjból tevődik össze – írja a Forbes-ra hivatkozva az Adevarul. 

 

A volt király legnagyobb jövedelemforrása a pelesi kastélyokból származik, amelyekért a Pelesi Múzeum és a kulturális minisztérium havi 12 ezer eurót fizet. Az Economat Villa havi 2500 eurót hoz a konyhára, a Prahova-völgyében két további hotel bérleti díjából havi 6 ezer eurót kap Mihály. A király nyugdíja 1000 lej, volt államfőként havi 4000 lejt kap, akadémiai tagként pedig 2000 lejt. 

A bevételek mellett a kiadások is magasak, hiszen a királyi család által használt, de nem birtokolt ingatlanok költségeit fizetni kell, mint pl. az bukaresti Erzsébet-palota, amelynek fenntartása 5000 euró havonta. 

A romániaiak 27,2%-a a monarchiát választaná államformaként, ez az utóbbi 23 évben a legmagasabb mért támogatottság – írja az Adevarul.

Forrás: adevarul, transindex.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 179

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.