Központ
2018. július 20. péntek, Illés

Mennyit keres havonta Mihály király?

Központ augusztus 5, 2013 Kávé mellé

Mennyit keres havonta Mihály király?

Mihály király, a román királyi család feje havi mintegy 22100 eurót keres, ez az összeg a tulajdonában lévő ingatlanok bérleti díjából, a nyugdíjából, a volt államfőként őt megillető juttatásból és a Román Akadémia tagjaként kapott díjból tevődik össze – írja a Forbes-ra hivatkozva az Adevarul. 

 

A volt király legnagyobb jövedelemforrása a pelesi kastélyokból származik, amelyekért a Pelesi Múzeum és a kulturális minisztérium havi 12 ezer eurót fizet. Az Economat Villa havi 2500 eurót hoz a konyhára, a Prahova-völgyében két további hotel bérleti díjából havi 6 ezer eurót kap Mihály. A király nyugdíja 1000 lej, volt államfőként havi 4000 lejt kap, akadémiai tagként pedig 2000 lejt. 

A bevételek mellett a kiadások is magasak, hiszen a királyi család által használt, de nem birtokolt ingatlanok költségeit fizetni kell, mint pl. az bukaresti Erzsébet-palota, amelynek fenntartása 5000 euró havonta. 

A romániaiak 27,2%-a a monarchiát választaná államformaként, ez az utóbbi 23 évben a legmagasabb mért támogatottság – írja az Adevarul.

Forrás: adevarul, transindex.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 240

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.