Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Mit kérdeztek meg leggyakrabban a magyarok a Google-től?

Központ december 12, 2012 Kávé mellé

googleMit kérdeztek meg leggyakrabban a magyarok a Google-től?

A Való Világ, az Olimpia, a Megasztár és a bérkalkulátor vezeti idén a Google magyar keresési toplistáit, amelyekből kiderül, hogy kik, milyen ügyek, botrányok és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2012-ben.

 

“Az internetes keresés alapvetően megváltoztatta az információszerzés módját, illetve az emberek és az információk viszonyát” – mondta a toplistákat ismertető keddi rendezvényen Schuster Richárd, a Google magyarországi kommunikációs menedzsere. Mint hozzátette, ma egy-egy Google-keresés átlagosan 2500 kilométert tesz meg negyed másodperc alatt, mielőtt a találatok megjelennek az oldalon. 


Tíz év alatt 450 milliárd különböző kifejezésre kerestek rá az emberek világszerte a Google-keresőben. Ma már naponta több milliárd keresést indítanak az oldalon, de így is száz keresésből átlagosan 16 olyan van, amelyre korábban még soha senki nem keresett rá – hangzott el a sajtótájékoztatón. 

A népszerű kereséseket kétféle módon méri a Google. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy bonyolultabb statisztikai módszer révén az év “slágereit” is számba veszi. Ehhez a “megugrott” kereséseket szűrik ki, amelyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben nőtt a keresések száma, és nem csupán egyetlen napra, hétre, hanem huzamosabb időre fennmaradt a keresési mennyiség. 

A tavalyiakhoz képest legnagyobb szaporodást elkönyvelő magyar keresőszavak – a kategóriákat összesítve – a Való Világ 5, az Olimpia 2012, a Megasztár és a bérkalkulátor 2012 voltak. A magyarországi és nemzetközi hírességek, valamint sportolók esetében a megugrott keresési toplistátVV Vera vezeti, utána Felix Baumgartner, Jakabos Zsuzsanna, majd Csobot Adél következik a sorban. 

A magyarországi hírek esetében Bándy Kata, a külföldi híreknél Amanda Todd, a politikusoknál Gyurcsány Ferenc, a mindennapi ügyek toplistáján a bérkalkulátor, zene kategóriában a Psy: Gangnam Style, az online szórakozás kategóriában pedig a Dumaragu lett a leginkább megugrott keresés. A legtöbbször keresett tévéműsor címével a Megasztár, a legtöbbször keresett magyar hírességével pedig Fluor büszkélkedhet. 

Az élet nagy kérdései közül a “mi a szerelemre” kerestek rá a legtöbbször a Google magyar felhasználói. A hogyan?kezdetű kérdések közül pedig a Hogyan kell smárolni?, míg a mémek kategóriájában a Hummer lett a leginkább megugrott keresés. 

A Google az egész világra vonatkozó 2012-es keresési toplistáját december 12-én, New York-ban mutatja be. 

Polyák Balázs, a Google Magyarország piaci elemzője elmondta, hogy Magyarországon jelenleg 4,7 millióan vannak, akik 15 évnél idősebbek, és havonta legalább egy órát interneteznek. A felhasználók 96%-a rendszeresen használ valamilyen keresőmotort.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 406

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.