Központ
2018. július 19. csütörtök, Emília

Nehéz a felkelés? 15 perc és máris könnyen indul minden napja

Központ december 21, 2015 Kávé mellé

Ön is azok közé tartozik, akiknek kínszenvedés a reggeli kelés? Az ébredés utáni idő nagyon fontos ahhoz, hogy a nap jól teljen: egy 15 perces műveletsor pedig segít önnek elkezdeni a napot.

Insomnia

Nem mindenkinek sikerül egyszerűen felkelni reggelente, pedig nagyon fontos, hogy jól kezdődjön a reggel, mert ez az egész napra kihatással van.

John Gannon, a The Muse nevű portál munkatársa egy 15 perces műveletsort javasol, hogy produktívabb lehessen a nap.

  1. Köszönetet mondani

Aki reggelente jókedvűen és hálásan kezdi a napot, annak sokkal jobb lesz fizikailag és mentálisan is a folytatás – ezt már több tanulmány is bebizonyította. Az olyan kis dolgok, mint a hála és a köszönet kifejezése pozitív energiát hoz a mindennapokba és könnyebb szem előtt tartani a nagy célokat.

  1. Áramoljanak határtalanul a gondolatok

A következő lépés: engedjük szabadjára gondolatainkat. Írjuk fel álmainkat és a fejünkbe türemkedő gondolatfoszlányokat. A gyakorlat célja a blokkok, gátak felszabadítása és fellazítása, ezért most ne a napi tervünket elemezgessük.

  1. Ötletgép

Ha a fenti két pont már reggeli rutinunkká válik, akkor Gannon szerint egy csomó ötlet magától jön majd. Egy tanulmány szerint napi 10 ötlettel már nagyot lendíthetünk saját karrierünkön, de másokra is jó hatással vagyunk. A szakemberek figyelmeztetnek: ne aggódjon, ha nem jönnek futószalagon az ötletek, a lényeg: ne hagyjuk, hogy egy-egy rosszabb nap nyomasszon minket és legyünk türelmesek magunkkal.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 387

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.