Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Nem lesz több pucér nő a Playboyban

Központ október 13, 2015 Kávé mellé

A jövő márciusi lapszám már kihívóan pózoló, de nem meztelen nőkkel jelenik meg. A médiafogyasztási szokások változásával, a pornódömpinggel indokolt lépésre Hugh Hefner lapalapító is rábólintott.

playboy

Médiatörténeti mérföldkőhöz érkeztünk: a Playboy, amely a tömegkultúra részévé tette a meztelen (női) test ábrázolását, úgy döntött, nem publikál több pucér nőt. Megjelennek erotikus fotók, de nem pőre nőkkel.

A döntést a médiafogyasztási szokások változása indokolja: az interneten korlátlanul rendelkezésre áll a pornó, nem feltétlenül magazinokban keresik a meztelenséget az emberek. Nemhogy a visszafogott Playboy, de a pornómagazinok is elvesztették tabudöntögető potenciáljukat, kereskedelmi értéküket és kulturális relevanciájukat. A Playboy 1975-ös, 5,6 milliós példányszáma mára 800 ezerre esett vissza.

Cory Jones vezető szerkesztő felvetésre a Playboy emblematikus alapítója, a 89 éves Hugh Hefner is rábólintott – írta a The New York Times.

A magazin átesik egy alapos újrafazonírozáson, és utána a márciusi szám már ruhában pózoló nőkkel jelenhet meg a mostani tervek szerint.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 853

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.