Központ
2020. augusztus 06. csütörtök, Berta, Bettina

Nőkkel mulattak a szerzetesek egy kolostorban

Központ május 31, 2013 Kávé mellé

Nőkkel mulattak a szerzetesek egy kolostorban

Nőkkel és a kolostortól idegen személyekkel szervezett születésnapi mulatságot két ortodox szerzetes egy kelet-romániai rendházban, ezért büntetésben részesültek.

 

A két szerzetest fényképek buktatták le, amelyeket a mulatozáson résztvevők maguk készítettek. Az egyikük tánc közben látható, amint a fején egy bohócsipka van, arcát álarc takarja, de a kolostor szobájának az ágyára leheveredve, egy nőhöz hozzásimulva is megjelenik a fényképen. A Huși ortodox püspökség az ügy nyilvánosságra kerülését követően vizsgálatot indított, melynek eredményét szerdán tették közzé. 

A Mediafax hírügynökség által ismertetett közlemény szerint a püspökség megállapította: az egyik szerzetespap két évvel ezelőtt születésnapját ünnepelte a kolostor egyik szobájában, ahova nőket és más, idegen személyeket is meghívott. Leszögezték, kettejük viselkedése teljesen méltatlan a szerzetesi léthez, és elnézést kértek a hívektől az incidens miatt – derült ki a közleményből.

A püspökség a szerzetespapot sújtotta a legszigorúbban, őt egy hónapra eltiltották a papi szolgálattól, és két évig nem gyóntathat. A hierarchia szerint alacsonyabb rangú másik szerzetes megúszta figyelmeztetéssel és “főpapi feddéssel” a dorbézolást.

A megbüntetett szerzetesek írásban vállalták, hogy megjavulnak, ellenkező esetben a szerzetességből való kizárásukat kockáztatják.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 410

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.