Központ
2017. december 16. szombat, Etelka, Aletta
Eső
Ma
Eső
Borús
Holnap
Borús
Borús
Hétfő
Borús

Nőttek az autóeladások Romániában

Központ május 20, 2014 Kávé mellé

Nőttek az autóeladások Romániában

Az első négy hónapban 23,3 százalékkal nőtt a járművek értékesítése Romániában a tavalyi hasonló időszakhoz képest, ugyanakkor a gépkocsigyártás 3,4 százalékkal csökkent – közölte hétfőn az autógyártók és -importőrök egyesülete.

 

Az év első négy hónapjában 27 ezer gépkocsit és haszongépjárművet értékesítettek az országban. A növekedés főként a személyautóknak köszönhető, amelyekből 22.088-at adtak el. Ez 21,7 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi első négy hónaphoz képest – írta a Mediafax hírügynökség. A tranzakciók többségében jogi személyek voltak érdekeltek, ez utóbbiak vásárolták meg ugyanis az eladott járművek 81 százalékát.

Az első négy hónapban Romániában 142.123 járművet gyártottak, ami 3,4 százalékkal kevesebb a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A hazai épkocsigyártás 84 százalékát a francia Renault tulajdonában lévő Dacia tette ki, amely csaknem 119.879 járművet állított elő az első négy hónapban. A Ford gyártósorait 22.241 gépkocsi hagyta el, míg a brassói Roman tehergépkocsi üzem három járművel egészítette ki a romániai gépkocsigyártást.

Románia 130.547 autót exportált az első négy hónapban, ami 4,6 százalékos növekedés a tavalyi év első negyedévéhez képest.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 111

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.