Központ
2020. július 10. péntek, Amália

Orvoshoz ment a férfi, és kiderült róla, hogy nő

Központ június 6, 2013 Kávé mellé

Orvoshoz ment a férfi, és kiderült róla, hogy nő

Puffadt hassal ment orvoshoz egy kínai férfi, mire közölték vele, hogy valójában nő, és a petefészkével van probléma.

 

A 66 éves férfiról – illetve nőről – a tesztvizsgálatok után kiderült, hogy két ritka genetikai rendellenességben is szenved, amit eddig nem diagnosztizált senki.

Az orvosok nem sokkal később elmondták neki: a két betegség együttes hatásának köszönheti, hogy női belső szervekkel, de férfinak született. Az egyik az úgynevezett Turner szindróma; ennek lényege, hogy a szokásos két nemi kromoszóma (XX vagy XY) helyett csak egy X kromoszóma van, a másik hiányzik. Ez a nőknél egyebek mellett férfias külsőt eredményez, mint a 66 éves páciens esetében is. A másik gond egy veleszületett mellékvese túlműködés, amelynek folytán több férfi hormon termelődik a szervezetben, mint kellene.

A két rendellenesség hatására a nő világéletében férfinak hitte magát; heréi nem voltak, de egy „miniatűr” pénisze igen, még szakállt is növesztett. Az orvosok szinte sokkolták a hírrel, hogy az, amit ő haspuffadásnak gondolt, valójában egy nagyra nőtt petefészek-ciszta.

A Turner szindróma 2 ezer újszülött kislányból egyet érint, a másik probléma 15 ezerből egyet. Olyat, hogy valakinél mind a két rendellenesség egyszerre jelentkezik, mindössze 6 esetben jegyeztek fel az orvosok eddig.

A férfibőrbe bújt nő egyébként árvaként nőtt fel, és megállt a növekedésben, amikor kamaszkorba ért. Amikor megkérdezték, azt mondta férfiként akar tovább élni. Az orvosok ezért megegyeztek abban, hogy férfi nemi hormonok adagolásával segítik őt ezek után – írja a Daily Mail.

Forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 496

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.