Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Öt deci bor után vonzóbbak a vonásaink

Központ március 23, 2015 Kávé mellé

Azt eddig is tudtuk, hogy ha kellő alkoholt fogyasztunk, sokkal vonzóbbnak tartjuk a (potenciális) partnerünket, de vajon mi van a fordított helyzettel: nekünk mennyit kell innunk ahhoz, hogy kívánatosabbnak tűnjünk? Oxfordi kutatók nemrég ezt vizsgálták.

bor

Az Alcohol and Alcoholism kiadványban megjelent tanulmány szerint kutatók heteroszexuális egyetemi hallgatókat toboroztak, és három fotót készítettek róluk semleges arckifejezéssel: egyet józan állapotukban, egyet 2,5 deci 14%-os bor elfogyasztása után, egyet pedig azután, hogy 5 decit ittak. Az elkészült képeket 104 szintén heteroszexuális és józan önkéntesnek mutatták meg, nekik pedig pontozni kellett az ellenkező nemű illető kisugárzását, hogy mennyire vonzó. Hogy melyik kép nyert? A második alkalommal készített fotó.

Az ok pedig egyszerű – írja a divany.hu. A visszafogott mennyiségű alkohol egyrészt tágítja a véredényeket, ami egészséges arcszínt kölcsönöz, másrészt pedig izomlazító hatásnak köszönhetően sokkal természetesebbek lesznek az arcvonások tőle.

Forrás: divany.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 519

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

1 Hozzászólás

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.