Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Piacra dobták a világ első fogyatékos babáit

Központ július 7, 2015 Kávé mellé

A kislányok fejében hamis ideálképet ébresztő babák kora lejárt? – Ezt egyelőre sajnos nem állíthatjuk, viszont egy brit szülői mozgalomnak és egy londoni játékcégnek köszönhetően a gyerekek mostantól fogyatékkal rendelkező babákkal is játszhatnak. – Megmutatjuk az első csípőficamos, anyajegyes és hallókészülékes babákat!

babák

Egy brit szülői kezdeményezés hatására a londoni Makies játékcég piacra dobta az első fogyatékkal élő babák kollekcióját. A jelenleg 22 ezer rajongót számláló Toy Like Me Facebook-oldalt azok a brit szülők hozták létre, akik valamilyen fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, és szerették volna, hogy gyermekeik hozzájuk hasonló, sorstárs babával játszhassanak. A kreatív szülők a #ToyLikeMe hashtaget használva osztották meg a képeket az általuk átalakított babákról.

Erre figyelt föl a 3D-s nyomtatási technikával készülő, egyedi babákra specializálódott Makies nevű játékgyártó cég. A brit cég első kollekciójában egyelőre háromféle babatípust készített: egy babát méretes tűzfolttal az arcán, egy hallókészüléket viselőt és egy bottal közlekedőt. A cég kommunikációs igazgatója, Jen Bolton elmondta, a fogyatékkal élő babák világszerte hatalmas sikert arattak, rengeteg megkeresést és ötletet kapnak a szülőktől a kollekcióval kapcsolatban. A sorozatnak nagy valószínűség szerint lesz folytatása.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 346

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.