Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

PletyKalap

Központ április 13, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Mindent ki kell próbálni egyszer,  kivéve a szifiliszt és a népi táncot.


Vass Levente: csak a neve kemény, valójában gyenge? A Rádió GaGa hétvégi kívánságműsorában Kelemen Atilla megyei RMDSZ-elnök az alábbi számot küldte Vass Leventének: „Megállj, Levi! Mondd csak, mit képzelsz magadról, gyenge vagy még, elfúj minden szél! Erős kézzel kell Vásárhelyt vezetni, szállj magadba, Vass, és légy szerény!”.


Ez persze csak tartalmilag igaz, formailag nem. Viszont azt tényleg mondta az Erdély TV „Többszemközt” című műsorában – melyben a műsorvezető igen nagy tehetséget árult el a kellemetlen kérdések feltevésének totális mellőzése terén –, hogy „egy nagyon erős jelöltet kell állítani”, mármint polgármester-jelöltet, amivel természetesen Frundára célzott. Idekívánkozik egy másik idézet is: „tapasztalt, jó menedzseri kvalitásokkal rendelkezik, szakmájában többszörösen bizonyított, irányításával Marosvásárhely elindulhat egy valós fejlődés útján”. Két apró pontosítás: ezt már nem Kelemen doktor nyilatkozta, hanem az RMDSZ főtitkára, Kovács Péter, pár héttel ezelőtt. Ja, és nem Frunda Györgyről, hanem Vass Leventéről.
Említett Erdély tévés purparléban akadt még egy érdekes momentum: amikor Dr. Kelemen Atilla azt találta mondani (ohne szemrebbenés): „a politikában nem szabad egy bizonyos pont alá süllyedni morálisan…”, a plafon nem szakadt le éppen, de leszánkázott a falról az egyik díszlet, és az előtte levő pohárban bugyborékolni kezdett a víz. Vagy csak úgy tűnt?

Kisgömböcök harca. Ismét egy citátum, ezúttal az EMNP április 7-ei, a polgármesteres mizériával kapcsolatos közleményéből: „Frunda György nem akarja, de nem is tudja képviselni a marosvásárhelyi magyarokat, jelölésével pedig az RMDSZ saját mohóságának és telhetetlenségének adja ismételt bizonyítékát. Mint a kisgömböc, amely mindent lenyel, aki vagy ami az útjába kerül. A kisgömböc történetének azonban ismert a vége. Kipukkad.” Bizonyára emlékeznek rá, hogy ezt a kisgömböcös hasonlatot Vass Levente is applikálta volt még valamikor a télen, csak a jelenlegi polgármesterre. Nos, ha Frundára úgy tekintünk, mint a tulipános kisgömböc reprezentánsára, akkor minden bizonnyal ingergazdag kampányra számíthatunk, ismervén a két kisgömböc messze földön híres barátságát.
A gond csak az, hogy ennek a mesének a végén mi, vásárhelyi magyarok fogjuk bekapni…

Harry herceg. Hétfőn, húsvét másodnapján azt hittük, a pofánk leszakad, amikor Harry herceg beállított a Központ szerkesztőségébe!
Jó, na, nem állított be, de akár be is állíthatott volna, mert a húsvéti ünnepeket apja, Charles egyik erdélyi birtokán töltötte, és innen Vásárhelyről repült haza.
Ellenben az, hogy állítólag többen is látták a nagyanyját, II. Erzsébetet vasárnap az ócskán, valószínűleg kamu.

My Heart Will Go Boooáááhhhh……: Kate Winslet hányni tudna a Titanic zenéjétől. A színésznő – aki nem mellékesen a Titanic női főszereplője – egy interjúban elmondta: mikor meghallja, hogy a rádióban felcsendül a My Heart Will Go On című szám, a hányinger kerülgeti.  „Jó lenne, ha azt tudnám mondani, hogy örülök Celine Dion hangjának, de ez nem igaz. Mikor meghallom ezt a számot, csak egy helyben ülök és öklendezem.“
Mink is, Kati lelkem, mink is!

A legjobb motor. Mérnökök és technikusok időtlen idők óta vitatkoznak azon, hogy melyik a legjobb motor: a repülőgépekben használatos csillagmotor, a kardántengelyes, esetleg a négyhengeres? Nos, találtunk egy száz éves feljegyzést, amely egyszer s mindenkorra véget vethet a vitának:
A legjobb motor a világon a vagina – állapította meg még 1912-ben Dr. Hermann Otto Klöpneckler osztrák nőgyógyász. Mint naplójában leszögezi: „… egy ujjal beindítható, önállóan kenődik, bármilyen méretű dugattyú befogadására alkalmas, és négyhetente egyedül cseréli az olajat”. Némi kívánnivalót hagy maga után, hogy vezérlőrendszere – a doki szavaival élve – „kib*szottul kiszámíthatatlan”.

Kérdezz – felelek. Társkereső hirdetés előző lapszámunkból: „Szeretnél találkozni egy örökké mosolygós 32 éves fiatal hölggyel?” – Nem!

Pornótanárnéni. Megelégelve a névtelenséget és az általános iskolai tanári fizetést, a 28 éves Ioana Botezatu nem kis lépésre szánta el magát: az Egyesült Államokba utazott, hogy megvalósítsa álmát – pornós lett. Ioana nagyon rövid idő alatt átvedlett Sensual Jane-né, egy olyan színésznővé, aki megőrjíti az amerikai pornófogyasztókat.
Bukarestben dolgozott egy általános iskolában alacsony fizetésért, amikor 2009-ben dobbantott, és természetes idomainak köszönhetően az amerikaiak egyik kedvencévé vált. Több mint 30 filmben szerepelt, és természetes mellei miatt most is nagyon keresett. Kedvenc szerepei közé tartozik, amikor dögös tanárnő lehet egy osztályteremben, ahol a csintalan, de érett tanulók jól megadják neki, amit elvár. Lájk!

Ahol gyalulnak, ott hullik a forgács. A 18. században, érzéstelenítés hiányában a beteg fájdalmának csökkentése, illetve túlélési esélyeinek növelése érdekében az operáció gyorsasága volt a fő szempont. A skót Robert Listont az egyik leggyorsabb pengéjű orvosnak tartották. Egy alkalommal 2 és fél perc alatt amputált egy lábat (a beteg üszkösödés miatt később meghalt), de egyúttal fiatal asszisztensének ujjait is levágta (aki szintén belehalt a vérmérgezésbe), továbbá áthasította az egyik néző kabátjának szárnyát, aki annyira megijedt, hogy esetleg valamilyen létfontosságú szervébe vágtak bele, hogy az ijedtségtől holtan esett össze. Ez az egyetlen ismert műtét a történelemben, amely 300 százalékos halálozási rátával zárult.
Valszeg azóta szokás előre odaadni a hálapénzt.

Ha valaki esetleg nem tudta volna… Létezik egy nyálkő nevű betegség, mely nagyban hasonlít a vese- és epekőhöz. A nyálkő eldugaszolja a nyálvezetéket, amitől – finom étel látványára, evésre – az eldugult vezeték oldalán, az állkapocs alatti terület láthatóan megduzzad. Feszülő érzés keletkezik a nyálmirigyben, melyből nyomásra sűrű, fehéres, gennyes nyál préselődik ki. Jó étvágyat!

Sprechen Sie deutsch? Ritka kincs akadt kezünkbe a minap: egy 1958-as kiadású német társalgási zsebkönyv! Közzéteszünk belőle néhány kulcsmondatot, melyek segítségével a németül egyáltalán nem beszélők is játszva érvényesülhetnek német nyelvterületen:

– Du lieber Himmel! – Jóságos ég!
– Ich schlage for, daβ wir vor allem zum Friseur gehen. – Javaslom, hogy mindenekelőtt menjünk borbélyhoz.
– Bei den Damen ist es komplizierter. – Hölgyeknél ez bonyolultabb.
– Mein ältester Son, Peter, ist jetzt 14 Jahre alt. Er hatte vor zehn Tagen Geburtstag. Von seiner Tante bekam er als Geburtstagsgeschenk seine ersten langen Hosen. – A legidősebb fiam, Péter most 14 éves. Tíz nappal ezelőtt volt a születésnapja. Születésnapi ajándékul nagynénjétől megkapta első hosszú nadrágját.
– Wie ich sehe, hat Kurt über mich schon einiges berichtet. – Amint látom, Kurt már mesélt rólam egyet s mást.
– Bitte, Therese, wechseln Sie das Gedeck, damit die Backhendeln bald zu ihrem Recht kommen. – Kérem, Teréz, váltson terítéket, hogy a rántott csirkének is méltó becsülete legyen.
– Unsere Kunststoffindustrie ist ja noch jung. – A mi műanyaggyártásunk még igen fiatal.
– Karl, du übertreibst! – Károly, te túlzol!
– So eine Gelegenheit, gleich drei Herren zur Verfügung zu haben, darf keine Frau ungenützt lassen. – Ilyen alkalmat, hogy egyszerre három férfi is rendelkezésre álljon, egy asszony sem hagyhat kihasználatlanul.
– Seit zwei Tagen bin ich ohne Stuhlgang. – Két napja nincs székletem.

Rúg a Rigó, verje devla…
Az alábbi sztorit általában viccként ismerik, pedig valóban megtörtént:
Lovat árult a cigány a vásárban, jött egy ember, megalkudtak, megvette, aztán a ló hirtelen megijedt valamitől, és – vak lévén – nekirontott egy ház falának, majd aléltan rogyott össze.
– Na megállj, te büdös, hát vak lovat adtál el nekem?! – kiáltotta a felháborodott vevő.
– Nem vak az, nyalom a szívedet – replikázott a cigány –, csak bátor!

Polidaktília
. Egy indiai kisfiú 34 ujjal született. Zongorasuliba vele!

Ki lehet próbálni! A „közösül” vulgáris formája az egyetlen ige, amely minden igekötővel értelmes szót ad. 

Share Button
Ennyien olvasták: 497

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.