Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

PletyKalap

Központ június 1, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Egymás ellen acsarkodva nem egy nemzet itt a nép.

Kampányhírek

☻ „Maga zavar engem” – mondta Frunda a minap fagyos vigyorral a Hír tévé riporterének, aki a Nyirő Józseffel kapcsolatos kijelentéséről próbálta faggatni. Ha tudná a tápiai tévés, hogy ez az ártalmatlannak tűnő kijelentés itt nálunkfelé mit jelent, többet nem próbálkozna, ugyanis a „maga zavar engem” nem egyéb, mint ama szicíliai üzenet RMDSZ-es pandanja, amikor valakinek egy újságpapírba csomagolt döglött halat küld a maffia, azaz: „ma éjjel már a halakkal alszol”.

 

☻ Az utóbbi hetekben rengeteg lakossági bejelentés érkezett a rendőrséghez Erdély-szerte; a reklamálók azt sérelmezték, hogy éjszakánként nem tudnak aludni, olyan zaj van: fúrás-faragás, fűrészelés, kopácsolás satöbbi, és a legfurcsább az, hogy nem tudni, honnan jön. A hatóságok minden esetet egyenként kivizsgáltak, és megállapították, hogy aggodalomra semmi ok, semmiféle paranormális jelenségről nincs szó, mindössze az RMDSZ építi Erdélyt.

☻ A Digi24 tévécsatorna (amely élőben sugárzott választási karavánműsorával múlt pénteken városunkban járt, csak sajnos roppant laposra és érdektelenre sikeredett az adás, mivel a műsorvezető nem ismerte a jelölteket, így nem tudott „bekérdezni”, az előre betanult konzervszöveget tolta mindenki) által rendelt IRES közvélemény-kutatás szerint Dorin Florea jelenleg 52%-on áll, míg Frundára az emberek 24%-a voksolna. Félő, hogy ebből nem lesz váltás most…

☻ Ugyanazon felmérés adataiból kiderül az is, hogy a vásárhelyiek 55%-a biztos megy szavazni, 25%-uk biztos nem megy, és 15% a bizonytalan, aki nem biztos, hogy elmegy, illetve nem biztos, hogy nem megy. A legőszintébben mégis az a maradék öt százalék válaszolt, akik azt mondták a felméréskészítőnek, hogy ne őket, hanem inkább azt a sánta, rongybatekert-hónaljmankós félcsicsű öreganyját vegzálja a kérdéseivel, akinek az egyik szeme üveg, s a másiknak a helye ki van tömve motorinás ronggyal.

☻ Ismeretlen tetvesek kigyomlálták a Vár udvaráról az Összefogás Fáját, vagyis azt a fenyőcsemetét, amelyet Kövér László, Benedek Imre és Szász Jenő ültetett el közösen múlt héten, egy jobbkezes ásó és egy zsák anyaországi virágföld segítségével. Szász Jenő az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy talán jobb lett volna, ha a fenyő helyett a krumplit választják MPP-lógónak, lévén hogy a pityóka is legalább annyira székelyikum, mint a fenyőfa, és kiszedni is bajosabb, mivel – a fenyővel ellentétben – nem látszik, hova ültették.

☻ „Felszólítom Toró T. Tibor pártelnököt, hogy a kampányidőszak felénél járva, vegyen annyi fáradságot, hogy legalább egy mondatot mondjon a saját pártjáról is” – nyilatkozta nemrég Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, majd hozzáfűzte: „tudom, hogy egy súlytalan lufiról nehéz beszélni, de a folyamatos ködösítésbe, kettős beszédbe ennyi még belefér”. A ködösítős lufifőnök, Mindigmorcos Tibor egyelőre nem reagált semmit, de annyi már kiszivárgott, hogy valamilyen kotonos hasonlattal készül visszavágni.

☻ A Polgári Koalíció polgármesterjelöltje, Dr. Benedek Imre kardiológus saját honlapján jelentette be: hajlandó ingyen megműteni azokat a románszívű magyarokat, akik Floreára készülnek szavazni. Valójában nem is operációról van szó, hanem egy sokkal kevésbé invazív beavatkozásról, ún. ablációról: a páciens combartériáján keresztül katétert vezetnek fel egészen a szívig, és rádiófrekvenciás energia segítségével szétroncsolják a járulékos, piros-sárga-kék ingerületvezető pályát.

☻ Sajtóértesülések szerint június kilencedikén, a választások előtt egy nappal több választási vonatot is indítanak Magyarországról az ott élő és voksolni óhajtó vásárhelyiek számára. A csíksomlyói búcsúra érkező zarándokjáratokhoz hasonlóan – Székely gyors, Csíksomlyó expressz és Boldogasszony vonat – ezen szerelvények is tematikus neveket viselnek majd: lesz Vásárhelyi gyors, Frunda expressz, MPP-vonat és EMNP-személy. Enache asszony szavazói egy mikrobusszal jönnek.

☻ „Hívjon fel telefonon” – üzente Vass Levente egykori majdnem-polgármesterjelölt Frundának, arra reagálva, hogy a szenátor még most, a kampányban is lépten-nyomon osztogatja. Frunda nem hallgatott ifjú barátjára, de a Rádió GaGa szombat délelőtti kívánságműsorában dedikálta neki Stevie Wonder örökzöldjét: I Just Called To Say I Love You…

☻ Vicces jelenet szemtanúi voltak a járókelők a Kossuth utcában egyik délután: éjjel kiraboltak egy házat, a rendőrség elkezdte a nyomozást, az ajtót lepecsételték, és az ingatlant körbekerítették sárga, „Poliția! Nu treceți!”- feliratú szalaggal. Egy éppen arra járó, valamilyen kampányrendezvényről hazatérő autóból egyszer csak kiugrott Markó Béla, Kelemen Atilla és Lokodi Edit, akiknek a kezéből a rendőrök kellett kicsavarják az ollót, mert úgy bele vannak jőve az avatósdiba, hogy az ő szalagjukat is át akarták vágni.

☻ Közleményben szólította fel az EMNP Magyarország egyik vezető hírportálját, sürgős helyreigazítást követelve, akik tévesen azt írták ki a honlapjukra, hogy az EMNP nem az Erdélyi Magyar Néppárt, hanem az Erdélyi Magyar Nagyravágyó Paprikajancsik rövidítése.

☻ Kibékült a két ákosfalvi rosszaság; amint arról korábban mi is beszámoltunk, május 20-án a jelenlegi RMDSZ-es polgármester, Osváth Csaba és MPP-s ellenjelöltje, Bartha Jenő kicsit összerúgták a port, pontosabban Osváth belerúgott a tér azon pontjába, ahol Bartha Jenő tartózkodott. Osváth azóta megbánta tettét, és bocsánatot is kért Barthától, akivel egyébként gyerekkori barátok. A kibékülés örömére benyomtak néhány palack vörösbort, majd elmentek és együtt megrakták az EMNP jelöltjét.

☻ Megirigyelvén Szász Jenőéktől Nyírő József (szinte) újratemetését, az EMNP levelet küldött az Egyesült Államok-béli Wass Albert alapítványnak, hogy nem küldenék-e el nekik az író hamvait, mert szívesen újratemetnék, lehetőleg még június tizedike előtt. Az alapítványtól azt válaszolták: sajnos nem tudnak eleget tenni a kérésnek, ugyanis az író itt Marosvécsen van elhantolva.

☻ A vásárhelyi magyarok nevében tisztelettel felkérjük Victor Ponta párt- és elvtársait, Ciprian Dobre és Cornel Brișcaru urakat, hogy a fényképpel ellátott választási szórólapjaikat ne olyan fényes, kartonszerű papírra nyomtassák, mert csúszik, kemény, és a víz se viszi le.

☻ Néhány adat a polgármesterjelöltekről: ötük közül a legidősebb Smaranda Enache (62), a legfiatalabb Brișcaru (38); Benedek Imre 61, Frunda 60, Florea 56 éves. A két magyar jelölt, Benedek és Frunda a Rák jegyében született, Smaranda Enache Kos, Briscaru Szűz, míg Florea Bika. A kínai horoszkóp szerint Enache és Benedek Tigris, Frunda Nyúl, Brișcaru Bivaly és Florea Majom. Az RMDSZ-es és a független jelölt Vásárhelyen született, Benedek Imre Udvarhelyen. Brișcaru Vatra Dornei-en, Florea pedig Brassóban látta meg a (pajta tetején beszűrődő) napvilágot.

☻ Mindannyiunk kedvence, Virágárus Jócka (aki Frundának anno osztálytársa, sőt, állítása szerint padtársa volt) is beszállt a kampányba: ingyen osztogatja a kocsmákban a tulipánt, és saját szlogenje is van: „szavazzá’ Frunda Gyurira – aggy egy szivarat!”. 

♥♥♥ SZÍV KÜLDI SZÍVNEK  ♥♥♥

 

Ezerrel dübörög a kampánygőzhenger, a választási adok-kapokból mindhárom magyar szervezet alaposan kiveszi a részét. Múlt vasárnap az éterben is megtalálták egymást a pártok, illetve a jelöltek: a Marosvásárhelyi Rádió zenés kívánságműsorában dedikáltak egymásnak; ebből szemezgettünk:


♥  Az EMNP az RMDSZ-nek – Omega: Régi csibészek


♥  Kelemen Hunor haza – Ozzy Osbourne: Mama, I’m Coming Home


♥  Mindannyian Smaranda Enachénak – Homonyik Sándor: Álmodj, királylány…


♥  Toró T. Tibor az RMDSZ-nek – Edda: Kölyköd voltam


♥  Frunda Benedek Imrének – Karády: Ez lesz a vesztünk, mind a kettőnk veszte


♥  Biró Zsolt Lokodi Editnek – Hungária: Meghalok, hogyha rám nézel


♥  Frunda Dorin Floreának – Hobo Blues Band: Gazember


♥  Kovács Péter Toró T. Tibornak – Bródy János: Mondd, mé’ nem hagysz má’ békibe?


♥  Toró T. Tibor Kovács Péternek – P. Mobil: A pofádat befogod


♥   Lokodi Edit Biró Zsoltnak – Takáts Tamás: Megöl a vágy


♥  Szász Jenő Tőkésnek – Illés: Miért hagytuk, hogy így legyen?


♥  Smaranda Enache az EMNP-nek – R-GO: Szeretlek is + nem is


♥   Ismeretlen Borbélynak – Elvis: Jailhouse Rock


♥  Benedek Imre Frundának – Happy Gang: Kérek egy kulcsot a szívedhez


♥  László György Portik Vilmosnak  (EMNP) – Hofi: Próbálj meg lazítani


♥  Frunda a választóinak – Leonard Cohen: Waiting For The Miracle


Share Button
Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.