Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

PletyKalap

Központ augusztus 8, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Ne fűrgyé’ le!

Miért nem dzsanáztunk szavazni? Kelemen Hunor tudja! A romániai magyarság számára nem volt közvetlen tétje a Traian Basescu államfő leváltásáról szóló népszavazásnak, ezzel magyarázható a magyar választók alacsony részvétele – mondta Kelemen Hunor a referendumnak becézett sikertelen(?) államcsíny-kísérlet másnapján. Kifejtette: azért nem volt közvetlen tétje a magyarok számára a népszavazásnak, mert nem volt magyar jelölt.

 

Te Jószagú Atya Úr Isten! Hát hol élünk, Degeneráciában, Kreténiában? Vajon hány órát agyalt Hunor boy, amíg ezt a pusztító égbekiáltóságot beledeklamálta a pofánkba?

Habár ki tudja, lehet, neki van igaza, nem ástak erre vonatkozó közvéleménykutat. De remélhetőleg vagyunk néhányan, akik nem ennek okán hagytuk ki a bulit. Még csak nem is azért, mert Orbán Viktor, Tőkés vagy Szász Jenő non-participálásra buzdított. Hanem egyszerűen azért, mert nem óhajtottuk a hataloméhes, nacionalista, sovén Ponta-Antonescu brant-tandemet támogatni azzal, hogy Basescu ellen szavazunk. Szerintem.

Borbély László esete az elvszerűséggel. A DUHR (Democratic Union of Hungarians in Romania) politikai wise- és vájszprezidentje szerint „nem lett volna elvszerű” a referendum bojkottálására agitálni bennünket.

Ó, László! Laci, te! Hallod-e? Bárki más böffent ilyet, bizton zokon vettük volna, de így nem. Hiszen uraságod a kezdetektől fogva oszlopos tagja eme szervezetnek (valahogy idekívánkozik az a Potemix-reklám, amikor a mámi meglát egy oszlopot, és felmobiltelefonálja kedvesét: „nincs semmi mondanivalóm, csak eszembe jutottál…”), amelyről csupáncsak azért nem mintázták meg mostanáig az elvszerűség, a moralitás, az egyenesség, a gerincesség, az erkölcsi tartás, a szavahihetőség meg satöbbiség márványba konkretizált hasonmását, mert nem találtak olyan fehéret, mely méltó lenne e szűzies tisztaság szimbolikus reprodukálására.

Toró elégedett. Aki azt hiszi, hogy a tökkelütöttség valamiféle RMDSZ-es kiváltság, nos, az tévedni méltóztatik. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke a Krónikának úgy nyilatkozott, elégtételt jelent számára, hogy az erdélyi magyar közösség jelentős része egyetértett alakulata álláspontjával, és nem vett részt a referendumon.

Tibi! Számunkra is orbitális elégtételt jelent, hogy az alakulatod egyetértett az erdélyi magyar közösség jelentős részének álláspontjával! Jár a pont!

Erdély visszacsatolása – néhány hónap kérdése! Amikor a Nagy Vasárnap délutánján – az exitpulás felmérések alapján – egyre evidensebbé vált, hogy a magyar nemzetiségű románok egyéb szórakozási lehetőségek után néztek pöcsételgetés helyett, pánikkeltő SMS-ek kezdtek cirkulálni, többek közt egy olyan is, amely azzal igyekezett befosatni a derék dákokat, hogy Orbán és Basescu megegyezett: 2013. január elsején Románia visszaadja Erdélyt Magyarországnak.Ez tetszik. Ez nagyon tetszik. Kiváltképp az igekötő: vissza-.

Barack bátya kunyhója – afrikai rabszolgák leszármazottja Obama? Afrikai rabszolgák leszármazottja lehet Barack Obama amerikai elnök az Ancestry.com családfakutató szervezet szerint. Obika fekete apától és fehér anyától származik, a papa Kenyából költözött az Egyesült Államokba, míg édesanyja Kansas állambeli volt. Korábban több ízben cáfolták, hogy Obama felmenői között rabszolgák lettek volna. A Utah államban működő Ancestry.com most viszont azt állítja, kutatók egy csoportja bizonyítékkal szolgált arra, hogy Obama anyjának családja etnikailag vegyes, és történetét egészen az Amerikában dokumentált egyik első afrikai rabszolgáig lehet visszavezetni. Az új információk alapján a családfakutatók állítják: az amerikai elnök 11. fokú dédunokája egy Virginiába hurcolt rabszolgának, John Punch-nak; ő volt az első rabszolga, akit „bejegyeztek” Virginiában. Egy ízben megpróbált szabaddá válni, de a kudarcba fulladt 1640-es szökési kísérlete után örök életére rabszolga maradt. Shit!

Ezzel kapcsolatos vicc: Sam bácsival, az Egyesült Államok legidősebb emberével tévéinterjút készítenek nem sokkal az elnökválasztás után:

– És mondja, Sam bácsi, Ön is büszke arra, hogy egy afroamerikai lett az Egyesült Államok elnöke?

– Mi az hogy! Nagyon örülök, és büszke vagyok. De mondok én magának valamit: milyen büszke lehet most ennek a négernek a gazdája!


Kés alá küld a Facebook! Hihetetlen, de sokan azért fordulnak plasztikai sebészhez, mert „szörnyen néznek ki a Facebook-os képeken”. Önértékelési problémái szinte mindenkinek vannak, de a közösségi oldalak népszerűvé válása óta egyre durvább a helyzet. Kiderült, hogy a Facebook megjelenése óta világszerte 40%-kal nőtt azok száma, akik a plasztikai műtétet választják, mert nincsenek megelégedve magukkal. Ám nem azért keresik fel szépészt, mert évek óta problémájuk van a pofázmányukkal, amikor belenéznek a tükörbe; elég egyetlen fotó valamelyik közösségi oldalon, és már rohannak is az orvoshoz.

„Nagy gyakorisággal érkeznek hozzám olyan páciensek, akik bejönnek, és azt mondják: a tükörben eddig nem vettem észre ezt vagy azt, de aztán láttam egy képet a Facebookon… A tükörben az ember értelemszerűen a tükörképét látja. De aztán felkerül egy fotó egy közösségi oldalra, és hirtelen a szemük elé tárul, hogy mások hogyan látják őket. És ez nagyon sokszor nem tetszik” – nyilatkozta egy amerikai plasztikai sebész.

Ám nem csak a Facebook-felhasználók folyamodnak ilyen drasztikus eszközökhöz: a műtétre várók egy másik részének az nem tetszik, ahogy a videocseten kinéz.

Jól nézünk ki!


 

OLIMPIA

– kérdések, amelyek megválaszolásra várnak  –


☻ A pillangóúszást miért nevezik pillangóúszásnak, holott a pillangó nem is tud úszni?

☻ Was ist das vertikális Heil Hitler, amit a tornászok csinálnak minden gyakorlat előtt, kinyújtott, magasba lendített karral?

☻ A párbajtőrözők miért nem átlátszó plexi sisakban vívnak méhészálarc helyett, hogy látnánk az arcukat is közben?

☻ A tizenegyesrúgásnál miért nem szabad szívatni a kapust, ahogy kézilabdában a hétméteresnél (amikor a játékos úgy tesz, mintha dobna, de mégse)?          

☻ A cselgáncsozó csajok miért nem bikiniben ráncigálják egymást a mindent takaró dzsúdós szerelés helyett? Nem mintha kíváncsiak lettünk volna a Karakas Hedviget (bírói csalással) kiejtő végig passzív, veszett görényként vicsorgó mutáns, Corina Caprioriu szutykos hajlataira, ellenben a gyönyörű, vadítóan szexi és ezzel együtt végtelenül szerény Hédike domborulataira annál inkább.

☻ A talajtorna uncsi, miért nem teszik érdekesebbé? Például azzal, hogy az összes tornász/tornászlány egyszerre mutatná be a gyakorlatát, ahogy a táncversenyeken.

☻ Az asztalitenisz-edző vajon milyen tanácsokat ad két szett között a játékosnak? Mozogj többet, mindig a labdát figyeld, ne üss mellé s ilyenek?

☻ Miért nincs gátúszás? (Akadályúszás egyébként volt régebbi olimpiákon: a versenyzőknek az útjukban lévő csónakok alatt kellett átúszni vagy átmászni rajtuk, a célba éréshez pedig fel kellett mászniuk egy oszlopra a végén.)

☻ Miért nem élő galambokra lőnek agyaggalambok helyett? (Ilyen is volt, nem vicc! Az 1900-as párizsi olimpián szerepelt, és a korszellemhez méltón élő galambokat eresztettek ki, hogy a versenyzők aztán minél többet kilőjenek közülük. A szemtanúk beszámolója szerint a versenyszámnak közel háromszáz galamb esett áldozatul, az egész pályát vér, madárbelsőségek és tollak borították. Aranyérmet huszonegy galamb lelövésével lehetett nyerni.)

☻ A lólengésnél miért kapkodják úgy a kezeiket a csávók, forró vagy ráz?

☻ Ha van gyaloglóverseny, akkor miért nincs álló-, ülő- és fekvőverseny is? Azok se volnának kevésbé ingerszegények.

☻ Sziámi ikrek miért nem indulnak páros műugrásban és szinkronúszásban?

☻ A vízilabdabírók miért nem a medencében vezetik a mérkőzéseket? Van ám vízisíp is!

☻ A fingóversenyeken (súlyemelés) miért nem nehezítenek egy cseppet? Például nem három másodpercig kéne kitartani a súlyt, hanem ameddig bírják.

☻ A gerendáról sűrűn lepotyognak a tornászlányok, miért nem teszik látványosabbá? Ne egy méter magas legyen, hanem, mondjuk, négy.

☻ A triatlon (úszás, kerékpározás és futás) mellé miért nem vezetik be a biatlont is? Két próbából állna: futás és vízibiciklizés.

☻ Strandröplabda van az olimpián, strandkosárlabda miért nincs?

☻ Hegyikerékpár, országúti kerékpár, pályakerékpár – ezek is mind olimpiai sportágak. A szobakerékpár miért nem? Még sisak se kéne hozzá.

☻ Ha van sportlövészet, miért nincs sporthorgászat is? Akár több számban: műlegyezés, váltósúlyú fenekezés, szinkronpaducászás, ritmikus pontyozás, csapatharcsázás, trambalin, kúszó-úszózás, vadvízi pergetés, tonmaraton, ötcsuka.


Share Button
Ennyien olvasták: 443

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.