Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

PletyKalap

Központ augusztus 29, 2012 Kávé mellé

PletyKalap

pletykaA hét mottója:  Aki hülye, haljon meg! – szólt a ponty, és kifeküdt napozni.

Sztárparádé a Félszigeten. Idén első alkalommal Dorin Florea is kilátogatott a Félszigetre. Megivott egy sört, betolt egy lángost, majd Ákosfalva polgármesterével, Osváth Csabával közösen Marosvásárhely és Ákosfalva tiszteletbeli polgárává avatták Kelet-Európa Stingjét, Ákost. Borbély László is jelenlétével emelte a rendezvény rangját. Másfél méter üres söröspoharat gyűjtött össze, így az EcoRom sátornál egy órára biciklit bérelhetett, és körbekarikázta a fesztivált. A velocipédes ember elmondta: nagy élmény volt számára a The Straits fellépése, hiszen évtizedekkel ezelőtt, amikor a Dire Straits zenéjét magnón hallgatta, nem is mert arra gondolni, hogy valaha a zenekar tagjaival együtt, élőben is dúdolhatja a legendás dalokat. Arról, hogy a zenekar tagjai hasonlóan nyilatkoztak volna róla a koncert után, nincs tudomásunk.

Markó Béla a Látó-sátrat kereste fel, ahol a mostani szerkesztőkkel poharazgattak, adomázgattak, felidézve a régi szép Igaz Szós időket. Ugyancsak ott került sor a költő-politikus két, még a nyolcvanas években megjelent és nemrég újra kiadott kötetének, az irredenta gyerekverseket tartalmazó „Tücsöknóta” és „Szarka-telefon” ünnepélyes lanszírozására. Laudációt Hajdu Győző mondott, videóüzenetben.


Toró T. Tibor, a kocsmák réme
. „A helyzet tehát ez volt: a Hóhérok asztaltársasága a kocsma bejárat felöli részén állt, Krokodil nevű pénztárosuk körül, aki egy ember nyakát tartotta kezeiben, azzal a szándékkal, hogy az említett nyak tulajdonosát, huzamosabb szorítás révén, fulladás következtében beállott halállal ölje meg. Szemben velük látszólag közömbösen, de bizonyos fokig várakozó állásponton foglalták el pozíciójukat a Gyóntatók, élükön Rozsdással, aki dohányzott.”

Aki azt hiszi, hogy a fenti idézet Rejtő Jenő valamelyik könyvéből származik, az el van tévedve, ugyanis ez az EMNP-góré, Toró „Terminator” Tibor sihederkori naplójából való, aki imígyen szólott nemrég: „Örvendetesnek tartom, hogy befejeződött a kocsmai verekedés, és a pártok immár az őszi parlamenti választásokra összpontosíthatnak”.

Jaj neked, Hunor, jaj neked, Jenő! Jobb, ha már most félreálltok, és nem is indultok a novemberi választásokon! Vagy legalábbis alaposan fontoljátok meg, hogy megéri-e cibálgatni ennek a bánsági állatok királyának a bajszát, megéri-e ujjat húzni ezzel a Béga-parti kikötők késdobálóiban szocializálódott vagánnyal! Mert – ráadásul – nem lesz egyedül; ott áll majd mögötte Nagybivaly, Vadsuhanc, Velő, Bunkó, Senki Alfonz és Tuskó Hopkins is, azaz a megyei elnökök, valamint a két pesti havere, Orbán és Répás Zsuzsi is, alias Csülök és Vöröskarom!


Darwin nem alszik. A Realitatea (jobbára ál- és rém)hírtelevizorban a politikai hírek közé olykor beszuszakolnak néhány „érdekességet” is. Nos, a múlt héten, az „Itt a kvórum – hol a kvórum?” című sokfelvonásos tragikomitragédia egyik szünetében benyomtak valamilyen állatkertes marhaságot: egy nagy kancsimpánz vakarta a tökét a ketrec közepén,

körülötte kurkászta egymást a többi. Tök lényegtelen, mitől volt ez hír, viszont az nem kicsit poénos, amit alatta írt, a sárga brékingnyúz vonalon, hatalmas fekete betűkkel: Victor Ponta a ajuns la sediul CSM (gy.k.: CSM – Consiliul Superior al Magistraturii).


Cigószaurusz. Egy 75 millió éve élt új dinoszaurusz-fajt fedeztek fel francia paleontológusok a dél-franciaországi Velaux térségében. A titanoszauruszok családjába tartozó, 10-12 méter hosszú állatnak hengerformájú fogai voltak, és növényekkel táplálkozott. Az Aix-en-Provence közelében fekvő Velaux térségében már 10 éve megkezdődtek az ásatások, amelyek három ütemben tárták fel a körzetet. A paleontológusok „Atsinganosaurus velauciensis”-nak (cigány dinoszaurusz) nevezték el az új fajtát, mert rokona lehet a Kelet-Európában, Romániában megtalált hasonló fajnak. No comment.


Hulk Hogan és a nokedliszaggató
. Valós üzenet egy magyarországi lap apróhirdetési rovatából: „Marikám! Esküszöm, nem csaltam meg anyátokat! Hogy elhagytam, annak egyetlen oka van: az éjszakai hold fényében úgy nézett ki mellettem, mint Hulk Hogan. Akadjon meg a torkomon a nokedliszaggató, ha nem így történt!”.


Halló, tessék, ön van a vonalban! Ha valakire déltájban váratlanul és kérdezés nélkül rátör az unalom, az kapcsoljon az RTL Klubra vagy a TV2-re, ahol jósolnak neki, ha akarja (innen is hívtató, potom 2 euró/perc). Az alábbi humanoidok bármelyikével lehet jósoltatni: léleklátó, szerelemmágus, boszorkány, ingajós, lélekgyógyász, angyalkommunikátor, írásmédium, buddhista halottlátó, számmisztikus, asztrológus, cigányjós, csakratisztító, cigánykártyavető, tisztánlátó, tisztánhalló (mondjuk ez alap egy betelefonálós műsornál), mesterjós, rontásvizsgáló, színterapeuta, sorselemző, karmaelemző, és végül a legszebb: atlantiszi fényjáró.

Telefonáljon! Most!!!


Aludj el szépen, kis bagázs. A római Fiumicino repülőtér illetékesei megvédték a reptér biztonsági rendszerét, miután támadások érték amiatt, hogy egy norvég férfi részegen lefeküdt a csomagszállító szalagra, és kb. 50 métert utazott azon, mielőtt a röntgenvizsgálat észrevette volna.

A 36 éves norvég turista egy hátizsákkal a hátán és egy doboz sörrel a kezében érkezett meg Olaszország legforgalmasabb repülőterére. Oslóba tartott, de mivel senkit sem talált a kapunál, lefeküdt a csomagszállító szalagra, maga mellé téve a hátizsákját, és elaludt.

A férfit ezután a szalag hátravitte a csomagok közé, és már negyed órája utazott, amikor a biztonsági személyzet észrevette a röntgenfelvételen. A kiérkező rendőrök csak nagy nehezen tudták felébreszteni a tökrészeg mukit. A reptéri vezetés azt mondta, nincs baj a biztonsági rendszerükkel, mivel eddig ez volt az első ilyen esetük, és ezekre amúgy sem lehet felkészülni.

A röntgensugárzásnak kitett férfit kórházba szállították, mert kiderült, hogy folt van a bal tüdején.


Didibár – sajnos nem itt. Pesten. Hétfőn megnyílt az első budapesti Hooters étterem. A New York-i tőzsdén is jegyzett vállalat elsősorban arról ismert, hogy felszolgálónak csak csinos és nagy mellű lányokat vesznek fel, akiknek rövidnadrágból és topból áll az egyenruhája, hogy még jobban hangsúlyozzák testi adottságaikat. A szinkronos filmekben didibárnak fordítják a lánc éttermeit, mivel a hooters angolul dudákat jelent.

A női testtel való fogyasztásösztönzés a legősibb trükkök egyike a vendéglátásban, de mostanában különösen divatosak a kifejezetten cicikkel támadó helyek, angol nevükön a breastaurantok. Ez a leggyorsabban növekvő éttermi szegmens az USA-ban, az elsőnek számító Hooters nyomdokain seregnyi új didibár indult el, a jelenséggel a South Park rajzfilmsorozat is foglalkozott.

A Hooters lányoknak alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszik, hogy a Hooters koncepciója a női test köré épül, így a szexuális célozgatás, viccelődés és hasonlók a vendégek részéről mindenképp elfogadott.

A Hooters főleg hamburgereket, szendvicseket és sztékeket kínál, de egyedi fűszerezésű csirkeszárnyaira a legbüszkébb. A cickók mellett.


Ufó. A paraszt ufót lát. A tévé interjút készít vele:

– Mondja el, bácsikám, mit látott.

– Áh, nem értek én a beszédhez!

– Ugyan! Mondja el, mi történt!

– Tényleg nem bírok én a szavakkal, na!

– Csak röviden, tömören.

– Na jó, na. Éjjel mentem kint a mezőn, kib*szott sötét vót, oszt he, hú, mi a k*rva anyja, aztán megint kib*szott sötét vót…


 

Ezen a héten


1912. augusztus 31. – Megszületett Eva Braun Silkepil, a kozmetikai gyanta és a szőrtelenítő gép feltalálója.


1876. szeptember 1. – Alexander Graham Bell feltalálta a telefont. Rá két napra feltalált még egyet, hogy ki is tudja próbálni.


1991. szeptember 2. – Lettország elszakad a Szovjetuniótól, és kikiáltja függetlenségét, majd ki-ki menekül, amerre lát.


1837. szeptember 3. – Olaf Svensson svéd műbútorasztalos megalkotja és meg is teríti az első svédasztalt.


1975. augusztus 31. – Olaf ük-ük-ükunokája, Steve Seventhsonofaseventhson megalapítja az Iron Maiden zenekart.


2007. augusztus 29. – Angela Merkel német kancellár először látogat Magyarországra. Találkozik Gyurcsány Ferenc kormányfővel, Sólyom László államfővel és Orbán Viktorral. A reptéren Cseh Tamás fogadja, és elénekli neki az Angéla című dalt.


1908. augusztus 30. – A győri Rábca-hidat áthelyezik a folyó új torkolatához, eredeti helyétől kb. 2 km-re.


1968. szeptember 2. – A Tusványosi Erdőfeszten Csipike összejön Tipetupával.


1954. augusztus 30. – Megszületik Pin-Kód Van Damme belga harcművész és informatikus.


1947. szeptember 4. – Tokióban megnyílik a világ első két szupermarkete, a Richter Skála és az Epi Centrum.


2007. szeptember 3. – Az előrehozott kazah parlamenti választást Nurszultan Nazarbajev államfő Nur-Otan pártja nyeri.


1974. augusztus 31. – Megszületik Kavagucsi Josikacu japán labdarúgó, a japán labdarúgó-válogatott kapusa, Jósika Miklós kései leszármazottja.


1947. szeptember 1. – Megszületik Danielle Steel amerikai írónő, a híres pornósztár, Daniel Steel nevelőanyja.


1888. augusztus 30. – Megszületik Anton Szemjonovics Makarenko szovjet író és pedagógus, a Makar&Co. nádpálca- és pofozógépgyártó cég társalapítója.


1966. szeptember 3. – John Lennon nyilvánosan bocsánatot kér azon kijelentése miatt, miszerint a The Beatles népszerűbb, mint Jézus. (Bezzeg a Hey Jew című szám miatt sose kért bocsánatot a zsidóktól!)


1961. augusztus 29. – Elhunyt Csörgey Titusz ornitológus, festőművész. Kizárólag csuriverebeket és nádiposzátákat festett, ezért nem hallott róla senki.


1845. szeptember 2. – Petőfi megírja a Szeptember végént, majd aláhamisítja a dátumot: szeptember 29.


Share Button
Ennyien olvasták: 520

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.