Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

PletyKalap

Központ szeptember 27, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Sétálunk, sétálunk, egy kocsmába becsücsülünk, fröccs!

Kovács Péter – a fagylalt, izé…, a pelus visszanyalt. Az RMDSZ sportos főtitkára aktív facebookos életet él; legtöbbször a másik két magyar szervezet, az EMNP és az MPP reprezentánsait szívatja posztolásaiban – epésen, szarkasztikusan, néha tök szellemesen. Például: „Olvasom a fb-n: „az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetei kispályás labdarúgó bajnokságon méretkeztek meg.” Mondom: kispályás…”.

Még ennél is viccesebb volt, amikor nemrég egy Pampers pelenkareklámot tett ki – a fotón anyukája fürdeti a hurkás csöppséget –, a következő szöveggel megspékelve: „Isten áldja az egyéves Erdélyi Magyar Néppártot!”. Péter posztolásaihoz bárki hozzászólhat (ami egyébként dicséretes, pláné, hogy még a bántó reakciókat se törli ki utólag, vagy legalábbis nem mindeniket, mert hogy egyiket sem, azt természetesen nem tudhatjuk), így történhetett, hogy valaki ezt írta rá válaszként: „Születésnapján a Néppárt ajándékként küldi a vén pártnak (izé, szövetségnek) sok szeretettel…”, és bepattintott alá egy Super Seni felnőttpelenka-képet.

Igen, így is lehet: könnyedén, elegánsan, szellemesen – nem görcsösen, befeszülve, bántóan, humortalanul, vicsorogva, bunkón. Borbélyok, bélák, hunorok, tőkések, torók, szászok és társaik: okuljatok hát!

Borbély az egészségünkért aggódik. „Kerékpárutakat kell kialakítani Marosvásárhelyen, hogy az emberek ne csak hétvégenként, hanem napközben, akár munkába is eljárhassanak kerékpáron. Az egészséges életvitelhez elengedhetetlen a folyamatos, aktív sportolás. Lehetőségeket kell teremteni arra, hogy a gyermekeink, unokáink egészségesen élhessenek” – mondta Borbély László a szombati gruppenbringázáson.

Kár-kár, milyen kár, hogy nem akkor környékezték elméjét ily nemes gondolatok, midőn még miniszter vala, és módjában állt bezáratni a füstgyárat egyszer s mindenkorra, vagy legalábbis alaposan megszorongatni a töküket, a környezetvédelmi előírások szigorú betartatása révén; pár tízezer eurócskákra büntetgetni őket kábé olyan, mint megbírságolni ötven banira a hodáki bocskorszökevényt, aki a Virágóránk mellé expektorál: az is röhögve kipengeti, és vígan turházik tovább. Kár-kár, milyen kár!


Vásárhelyi Hírlap – Oops, they did it again! Idézet egy jegyzetből: „A szülők, ki-ki lehetősége szerint szép ruhába öltöztette gyerekét, és elkísérte vagy elengedte az iskolába”.

De nehéz az iskolatáska ilyen szép napos délelőtt, Bár az alanyt az állítmánnyal egyeztetni se könnyű, sőt!

Szintén VH, tudósítás egy kocsmai hitvitáról: „Az igazoltatásnál kiderült, hogy a 39 éves Claudiu P., a 27 éves Bogdan M. és a 22 éves Paul V. ütlegeléssel és más erőszakos cselekményekkel bántalmazták az alkalmazottat és a vendéget”. A kiérkező mentősök pedig minden bizonnyal ragtapaszragasztással és más egészségügyi cselekményekkel ápolmányozták a bántalmazottakat.

Elefánt. Múlt szombattól látogatható az állatkertben a Tánja nevű elefánttehén, akiről már Móricka is tudja, hogy 38 éves, két méter magas, és 3,5 tonnát nyom (plusz naponta legalább egy mázsát, mivel igen nagyétkű). Azok a gyerekek, akik vittek magukkal egy Tánja elefántot ábrázoló rajzot, ajándékot kaptak; egyedül a kis herceg nem kapott semmit, hasztalan magyarázta mindenkinek, hogy ő nem egy kalapot rajzolt, hanem Tánját óriáskígyóban. Bánatában elment és megszelídítette a rókát.

Állásbörze. Holnap, szeptember 28-án tartják a 2012-ben végzettek állásbörzéjét, amelyre a munkáltatók csaknem ötszáz állást hirdetnek meg, derül ki a Maros Megyei Munkaerő-ügynökség közleményéből. De nemcsak a fiatalok találhatnak munkát; olyan, viszonylag ritkább foglalkozásúak számára is kínálnak munkahelyeket, mint például: pornóbábszínész, tejfogtechnikus, külgyógyász, több mint testőr, guminőgyógyász, édenkertész, smasszőr, poftalmológus, svédasztalos, villamos- és trolimérnök, basszisztensnő, villámpostás, kekszológus, triológus, mikroprofesszor.

Mérgező gyógyszerek. Lejárt szavatosságú gyógyszereket árult egy patikalánc; a fogyasztóvédők esetenként már három éve forgalmon kívül került orvosságokat is találtak a gyógyszertárak polcain. (Azt, hogy melyik patikahálózatról, illetve mely városról vagy városokról vagyon szó, a mediatica.ro nem köti az orrunkra.)

A tulajdonos tagadta a vádakat, de alkalmazottai megerősítették, hogy valóban szabálysértés történt: gyakran acetonnal törölték le az érvényességi (azaz: érvénytelenségi) időt, és másikat tüntettek fel helyette. A helyzetet súlyosbítja, hogy a lejárt orvosságok nemcsak hatástalanok, de összetételük megváltozása nyomán ahelyett, hogy javítanának a beteg állapotán, jó eséllyel rontanak, vagy mérgező hatást ölthetnek.

A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg boncolóorvosát, halottkémét!

Nu mai beau, să mor eu! Suceava megyében az ortodox pópák írott formában biztosítják a munkaadót arról, hogy a leendő alkalmazott nem iszik. Egy ilyen igazoláshoz, melynek hitelessége és megbízhatósága bombabiztos szerintük, nem kell mást, csak esküt tenni a szentlélek előtt. Măneuţi falu papja, Constantin Capră elmondta, eddig senki sem szegte meg az esküt. „Mi történne, ha valaki nem tudná megtartani az esküt? Azt hiszem, hívna engem, és felmentetné magát az eskü alól. Így történt azokkal, akik más okból tettek esküt, meggyóntak, és ott helyben felmentettem őket egy imával” – mondta.

Idézünk egyet (nem fordítjuk le, jobb így oridzsinálban): ADEVERINTA. Prin prezenta adeverim ca domnul Sabau Ion din municipiul Radauti a jurat ca nu va consuma bauturi alcoolice pe o perioada de sase luni, respectiv pana la Craciun. Eliberam aceasta adeverinta pentru a-i servi la locul de munca. (Dátum, pöcsét).

Tulai Doamne!


„Eltűnt egy magyar srác Skóciában”. Így, ezzel a címmel számoltak be különféle magyar hírügynökségek és hírportálok arról, hogy nyoma veszett egy 27 éves fiatalembernek Skóciában; többek közt az MTI és az Index is (sőt, még mi is így vettük át a honlapra). Igaz is, miért ne lehetne szlengesen fogalmazni, vazzeg? Lássunk néhány további példát:


Kigitteltek egy marosvásárhelyi csajt a nyóckerben

Ismeretlen faszi holttestére bukkantak Kézdin

Viviane Redingnek bejön Basescu

Vandálok garázdálkodtak a kolozsvári Házsongárdi temcsiben

Libanonban haknizik a pápa

Viktorék nem paráznak az IMF-től

Átbaszásnak bizonyulhat Dan Diaconescu Oltchim-részvényvásárlása

Brassói bige nyerte az Erdély Arca szépségversenyt

Toróék szerint snassz a kisebbségi törvény

MOGYE-ügy: adtak a szarnak egy pofot


Run, Emil, run! Emil Boc, Kolozsvár polgármestere is rajthoz állt múlt vasárnap a Cégek futóversenye elnevezésű viadal egyéni futamában, amelyet a kolozsvári Runners Club egyesület szervezett. A versenyzők 5 kilométert szaladtak a város központjában. Emil Boc 26 perc és 42 másodperc alatt ért célba, ami új egyéni csúcs, amellett pedig egész jó idő, szaporán kapkodhatta a kurta lábait. De nem éri be ennyivel: két hét múlva megismétli, medvével a nyomában.


Esti párbeszéd.

– Drágám, mondd, hogy szeretsz.

– Szeretlek.

– Mondd, hogy imádlak, életem, te vagy a mindenem.

– Imádlak, életem, te vagy a mindenem.

– Most mondj valamit magadtól is…

– Aluggyá’ má’, b*zmeg!


 

Szívhez szóló idézetek – észhez térítő kiegészítésekkel


Miért csak addig mosolyognak az emberek, amíg egymásra néznek? – Azért, hogy ne vigyék őket elmegyógyintézetbe.

A magány sosem szül szerelmet, csak szükséget. – Meg, esetleg, dalt: magányból születhet tán még egy dal…

A lélek fájdalmánál nincsen súlyosabb sérülés. – Ez sem volt még másfél méterről vizes focilabdával tökönbombázva.

Ha egy tónak képzeljük el a boldogságot, akkor miként lehet, hogy utólag mégis elfér egy pálinkáspohárban? – Ööö…, lepárolják?

Ha érted mindent elhagyok, leszel cserébe mindenem? – Nem!

Ha könnycsepp lennék, sohasem sírnék, nehogy elveszítselek. – Ennél csak ama emésztőtablettás reklám jobb, amikor a gyomornak fáj a gyomra.

Az igazi barátod az, aki a hátad mögött is jót mond rólad. – A még igazibb pedig az, aki egyáltalán nem fososkodik rólad.

Mielőtt vágyunk valamire, nézzük meg, milyen boldog az, aki birtokolja. – Hát, Brad Pitt nem tűnik túl boldogtalannak.

Nehéz elhinni, hogy aki valaha mosolyt csalt az arcomra, az most könnyeket csal a szemembe. – Ne sirasd azt a csalót!

Egész életemben a szőke herceget vártam, de sosem találtam rá. Helyette sokkal jobbat kaptam. TÉGED! – Hát én vagyok az, bazmeg, csak addig vártál, idiótája, amíg elszegényedtem, megdöglött a fehér lovam és megkopaszodtam.

A szerelem olyan, mint a pillangó: ha túl erősen szorítod, összetöröd, ha túl lazán fogod, elrepül. – Preparáljad!

Minél több vitát nyersz, annál kevesebb barátod lesz. – Fogadjuk el igaznak ezt a marhaságot. De: ha a barátod nyeri a vitát, akkor meg neki, tehát valójában mindegy, melyikőtök kerül ki győztesen a szópárbajból, annak a barátságnak mindenképpen csengettek.

Barát az, aki akkor is hibátlan tojásnak lát, ha éppen van rajtad egy kis repedés. – De jobb, ha nem néz se tojásnak, se madárnak. (Arról már nem is beszélve, hogy ha látja a repedésedet, akkor az már túl van a barátságon, muci.)

Sírva jöttél világra, s körülötted mindenki mosolygott; úgy menj el, hogy mosolyogj, és körülötted mindenki sírjon. – Ezt úgy érheted el a legkönnyebben, ha közlöd az ágyadat körbeálló családtagjaiddal, hogy egy árvaházra hagytad a vagyonodat.

A legfehérebb rózsának is fekete az árnyéka. – Vagy: a fehér kutyaszar is büdös.

Úgy érzem, hogy ha átkarolhatnálak, vagy megérinthetném arcod vagy a tarkód, magammal vihetnélek egy másmilyen jövendőbe, ahol se fájdalom, se sötétség, se keserves döntések. – Jobb, ha hívod a zsarukat, bébi, ez meg akar ölni!

Valaki azt mondta, hogy nagyon szép a szád. Dühös lettem, pokolian… Hogy merte más is észrevenni? Féltékeny lettem, eszeveszettül féltékeny! – Hát ha még azt is hozzátette volna, hogy milyen ügyesen használja!


Share Button
Ennyien olvasták: 623

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.