Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

PletyKalap

Központ december 13, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója:
Romania a ales: USL, pace si progres!

► A világvégéig
hátralevő napok száma: 8 ◄

Lejárt a kampány. Végre! Utólagos engedelmükkel ezen a héten teljességgel mellőzzük a politikai és a (helyi) közéleti témákat. Ennyi szünet mindenkinek jár.

Személyre szabott reklámok. Hamarosan a tévé is nézi és (le)hallgatja nézőit, és eszerint küld nekik reklámot – legalábbis ez a terve egy amerikai vállalatnak, amely már levédette az ötletet. A Verizon nevű távközlési cég kamerával és mikrofonnal látná el a tévéket, hogy azok „figyelhessék” a nézők minden szavát és reakcióját, majd ezek gyors elemzésével célzottan küldene nekik reklámokat.

A hirdetések szelekciójához elég egyetlen szó, amely elhagyja a tévénéző száját, akár az adott műsorra vonatkozóan, akár csak egy társalgás, netán tévénézés alatti telefonálás közben elejtett megjegyzés, máris beindul a gépezet, és küldi az egyénre szabott aktuális reklámot. Ha például egy pár civakodni kezd a tévé előtt, már kapja is egy házassági tanácsadó cég reklámját. Ha pedig cirógatni kezdik egymást, akkor fogamzásgátlós reklám érkezik a képernyőre.

A Verizon összesen húsz példát említ szabadalmaztatási folyamodványában. Mi nem tudjuk, melyek azok, de megpróbáltunk kitalálni néhányat:

– Elfogyott a söröm, muci, le kéne tiplizz az üzletbe újakért! ►Sörreklám

– Kiürült a borospalack, muci, eredj és hozz másikat! ►Borreklám

– Megittam az egész rachiut, muci, menj s végy újat, de villámgyorsan! ►Queen-CD-reklám: We will, we will rock you!

– Nem mondom még eccer, hogy tessék már a popcornos tálat idapasszóni! ►Sony-reklám

– Na, lekéstem az elejét, mondd el hama’, miről is van nagyba’ szó! ►Óvszerreklám

– Anyád nekem ne jöjjön ide karácsonykor, mert feszt csak siránkozik és panaszkodik! ►Panasonic-reklám


Jóból is megárt a rengeteg. Bizonyos Gretchen Molannen több mint tíz éve szenvedett állandó izgalmi állapotától, amelyet csak a gyógyszerek és a kézimunkázás enyhítettek. Nemrég otthonában vetett véget életének.

23 éves korában, ismeretlen okokból változott meg az élete, amelyet 39 évesen dobott el. Állandó izgalmi állapotán csupán a gyógyszerek, illetve az órákig tartó önkielégítés segített, ám utóbbi miatt, gyakorló keresztényként, komoly lelkiismereti problémái voltak (nem úgy, mint Paciri atyának). Tolmácsként akart dolgozni, ám állapota ezt nem tette lehetővé, ezért nehezen, és csak rövid időszakokra talált munkát. Szerette volna, ha rendellenessége miatt hivatalosan is fogyatékkal élőnek minősítik, de hiába nyújtott be kérvényt többször is, nem járt sikerrel.

Egy nemrég készült interjúban orgazmika elmondta: ha nem veszi be a gyógyszereit, akár ötven orgazmusa is van egymás után. Szakértők szerint ez az állapot több ezer nőt érinthet, de a kiváltó ok ismeretlen: gyógyszerek, gyógyszerek elhagyása, a menopauza, de akár egy szimpla elesés is okozhatja.

Frigid lányok, asszonyok! Tessék minél többet futni…, lehetőleg magas sarkúban!

Kaviárt és szarvasgombát árusító automatát állítottak fel Beverly Hillsben – jó dolgukban nem tudják, mit csináljanak! Luxusélelmiszereket árusító, érintőképernyős automatát állítottak fel Beverly Hillsben, amelynek választékát a kaviártól a szarvasgombán át a csigáig és a felső kategóriájú teríték-tartozékokig a vastag pénztárcájú ínyencek igényeihez igazították. A kínálatban az árak 50-től 500 dollárig terjednek.

Az Egyesült Államokban az automatákból árusított termékek skálája a palackozott üdítőktől az iPad-ekig terjed, ám a felső kategóriájú friss élelmiszerek megjelenése ebben a piaci szegmensben újdonságnak számít.

Mi, vásárhelyiek, van még hova fejlődjünk a két horpadt pléhtehenünkkel!


Aki keres, talál. Eltűntnek hittek egy nőt egy izlandi túrán, társai keresni kezdték; a kutatóakcióhoz a célszemély is csatlakozott. A személyleírás szerint a „160 centiméter magas, sötét ruhát viselő, angolul jól beszélő ázsiai nőt” a szigetország déli részén fekvő Eldgjá-kanyonnál látták utoljára szombaton, miután leszállt a buszról. Utólag kiderült, hogy csak átöltözött a rövid pihenő alatt, a többi utas ezért nem ismerte fel. A nő meghallotta, hogy keresnek valakit, de nem jött rá, hogy róla van szó. Körülbelül ötvenen fésülték át a terepet, még egy helikoptert is bevetettek. Az akciót csak vasárnap reggel fújták le, miután az érintett nagy nehezen megfejtette a rejtélyt, és jelentkezett a rendőrségen.

Idióták mindenütt vannak, na de ennyi, egy buszba összezsúfolva? Egyiküknek se jutott eszébe, hogy az utaslista alapján ellenőrizzék a létszámot???


Már lehet fogadni Vilmos és Kate gyermekének nevére!
Még meg sem kötött rendesen Katikában a gipsz, azaz még néhány óra sem telt el, miután bejelentették, hogy a brit Vilmos herceg és Katalin hercegné gyereket vár, Ausztráliában már lehetett fogadásokat kötni a születendő baba keresztnevére. Egyelőre a Mary, a Victoria és a John a legnépszerűbb tipp. A fogadásokért bolonduló ausztrálok már néhány órával az örömteli hír bejelentése után megtehették tétjeiket. A jelenlegi állás szerint az említett nevek nyolcszoros pénzt hoznak a kitchenre, de a bátrabbak olyan nevekre is tippelhetnek, mint a Brynne vagy a Fergie. Előbbi esetén 1 dollárra 150, utóbbinál pedig 250 dollárt fizetnek.

A londoni St. James-palota múlt hétfőn jelentette be, hogy Kati gyereket vár. A hercegnő azonban a terhességgel járó súlyos rosszullétei miatt kórházi kezelésre szorul (ld. a következő hírt). Érdekesség, hogy a csöppség – nemétől függetlenül –   Nagy-Britannia és a Nemzetközösség uralkodója lesz, születése után nagyapja, Károly herceg és apja, Vilmos után a harmadik helyen áll majd a trónöröklés rendjében – a negyedik helyre szorítva nagybátyját, Harry herceget. Harry koma, ezt beszoptad!


Fatális szívatás. Holtan találták múlt pénteken Londonban azt a kórházi ápolónőt, aki egy ausztrál rádióállomás megtévesztő telefonhívásáról elhitte, hogy a brit uralkodó és fia kér felvilágosítást a brit trón várományosa, Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról. Katalint hétfőn kellett kórházba szállítani hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt. Az ausztrál 2Day FM kereskedelmi rádió két riportere nem sokkal később felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van a vonalban.

A telefonhívásra válaszoló ápolónő, Jacintha Saldanha beszopta a cselt, és  továbbkapcsolta a hívást a hercegnét kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő részletesen beszámolt Kató állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. A hívás múlt kedden, londoni idő szerint kora hajnalban futott be, olyan időpontban, amikor nem volt szolgálatban telefonközpontos, ezért vette fel a telefont az ügyeletes nővér.

A hívást fogadó és utóbb öngyilkosságot elkövető ápolónőnek nem anyanyelve volt az angol, így valószínűleg nem érzékelte a rádiósok erőteljes – a hívás visszajátszásán jól hallható – ausztrál akcentusát.

Ha megnézte volna korábban a Krokodil Dundee-t, még mindig élne. Je, méjt!


 

Technika anno


Orbitális fejlődésen mentek keresztül telekommunikációs, informatikai és egyéb műszaki eszközeink az utóbbi években: ilyen érintőképernyő, olyan hádé, amolyan wi-fi, már-már sci-fi az egész. Ugyanakkor, a mai fiatal (de)generáció hajlamos azt hinni, hogy pár évtizeddel korábban egyfajta technológiai ősközösségben éltünk: fekete-fehérben hallgattuk a zenét, csihányos zsákokban hordtuk haza a térerőt a határból, és villámcsapta tehenekből fejtük ki az áramot. Hogy ez mennyire nem így van, illetve volt, annak alátámasztására íme néhány, mai rettenetes szóval: kütyü a közelmúltból:


l  Wireless iron: szenes vasaló

l  Hangvezérlésű távirányító: „menj húzd már lejjebb azt a kurva tévét!”

l   Bio-üzenetrögzítő: nagymama

l  Vízkőlerakódás-érzéketlen mosógép: teknő

l  2 in 1 világvevő készülék: elektroncsöves (lámpás) rádió: zenélt is, melegített is

l  Szuper-energiatakarékos izzók: baromi hamar kiégtek, és hetekig nem volt honnan pótolni

l  Slow-funkciós ős-mp3: walkman – amikor kezdett kifogyni benne az elem, belassult a motor, s egyben a zene is; ilyet ma az ultimul röknét iPodok se tudnak

l  Hordozható, soha el nem romló, kihajtható GPS: térkép

l   Napenergiával üzemelő ruhaszárító: kötél

l  Tapintatostelefon: nem idegesített fel már csengetéskor, mert nem tudtad, ki hív

l  100%-ban víztakarékos vécé: pottyantós budi


Esetleg egy szál virágot?

 


– A kedves feleségének esetleg egy szál virágot?

– Csókolom, kifogott halat nem kell etetni.


Share Button
Ennyien olvasták: 396

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.