Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

PletyKalap

Központ január 25, 2013 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Olyan sötét vagy, mint egy zárlatos szénbánya!

Kevesebbet bűnöztünk tavaly. Csökkent 2012-ben a bűnözés mértéke Maros megyében – tudjuk meg a rendőrség közleményéből. A Maros Megyei Rendőr-felügyelőségen 2012-ben 15.300 bűncselekményt jelentettek, ez három százalékkal kevesebb, mint ahány feljelentés 2011-ben volt, a 2010-ben nyilvántartott esetek számánál pedig húsz százalékkal. Ami fölöttébb örvendetes, de arról miért nincs adat, hogy a regisztrált bűncselekmények közül hányat derítettek fel? He?

A tavalyelőttinél nagyobb volt viszont a közúti balesetek száma tavaly a megyében: a zsarukat 2012-ben összesen 176 közúti balesethez hívták. Ami leosztva kábé kétnaponta egy baleset; nem kevés az egy kicsit? Nem mintha kevesellnénk, de akkor is…, valamit elírhattak a Yardon.


Hotel Balkán. A képviselőház negyede, azaz 101 tagja úgy döntött, hogy albérletben húzná meg magát a következő négy évben, míg a 412 képviselőből 200-an szállodában óhajtanak nyomorogni. Vagyis van 101 szerény dalmát kiskutyánk és 200 nagykutyánk.

A 412 jelenlegi képviselőből eddig 301 honatya tisztázta elszállásolási szándékát; 101-en úgy döntöttek, hogy nem a képviselőházzal szerződést kötött hotelekben, hanem máshol laknának (azt mondtuk, megértheted, keressünk egy jó kis helyet még ma…). Ők a 133 lej/éjszaka opciót választották, ez a hotelek minimális díjszabásának 70 százalékát jelenti. Vagyis havi 4000 lejes albérlet? Nem semmi!

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is a magánszektorban, azaz albérletben szeretné tengetni bukaresti mindennapjait, míg Borbély László, volt környezetvédelmi miniszter a szállodás ellátást igényli.

Naná! Nem hiányzik neki, hogy egy szép napon megjelenjen egy csapat önkéntes felújító a bérleményben…


Meztelenül pózolt a hazai The Voice versenyzője! Még mielőtt bárki is a szívéhez kapna: nem a  bátosi Jimmy Watersről, alias Vízi Imréről vagyon szó (aki szinte megnyerte), hanem egy fiatal punettiről.

A 17 éves Ana Maria Alexe több társkereső oldalon is regisztrált, mielőtt híressé(?) vált volna. A Románia Hangja tehetségkutató versenyzőjének kétes múltjáról volt barátja számolt be a Libertatea bulvárlapnak. Az élő adás előtt, vagyis még a selejtezőkben kiesett csajszi úgy mutatkozott be, hogy ő „egyszerű ember, aki nem kíván mást, mint figyelmességet és szeretetet”.

Annál a résznél azonban, ahol meg kellett jelölnie, kit keres (mármint a randioldalon), azt írta: „férfiakat vagy párokat stabil kapcsolatra, akik őrültségekre vágynak”. Ejnye-bejnye!


Veszélyben a lapostetű! Kihalás fenyegeti a lapostetűt az emberiség szeméremszőrmentes divatja miatt – „figyelmeztetnek” ausztrál orvosok. Az emberek zöme alkalmasint nem tartaná elviselhetetlen veszteségnek az élősködő eltűnését a Föld színéről, pontosabban a genitáliák szőrzetéből, amely a vérszívó kedvenc törzshelye, a G. Café után.

Sydney város nemibeteg-gondozó központjának orvosai kongatják a vészharangot a lapostetű miatt, amely elsősorban szexuális érintkezés útján terjed. A Központ, izé a központ statisztikái szerint 2008 óta egyetlen nő sem fordult az intézményhez lapostetűs panaszokkal. Férfiak ugyan még akadnak ilyen problémával, ám tíz év alatt az ő számuk is visszaesett, méghozzá igen drasztikusan: 80 százalékkal. Adjatok vízumot a vácmányi rányiknak, táti, s lesz munkátok bőven!

Még valamikor az ötvenes években történt, amikor egyszer a magyar fociválogatott Németországban vendégjátszott, hogy Puskás Öcsiék befáradtak egy müncheni gyógyszertárba, lapostetű elleni szert vételezni. Szerény némettudásukból fakadóan jobbára csak kézzel-lábbal magyarázták a patikusnak, mit szeretnének, de a bajor barom feszt bolhairtó port akart rájuk tukmálni, mire Puskás összegereblyézte minden mobilizálható dajcstudását, és megszületett a legendás mondat: langsam spacíren, nix ugrabugra!


Az vagy, amit megeszel. A legtöbb egészségesnek lefestett termék számos olyan eltitkolt összetevőt tartalmaz, amelyek nem kifejezetten hasznosak a szervezetünkre nézve.

Egy biztos: a szupermarketekben forgalmazott termékek zöme külföldről származik, így legalább egyet a sok káros adalék közül biztosan magában rejteget. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Osztálya összeállította azon mérgező anyagok listáját, amelyek többnyire megtalálhatók a más országokból behozott zöldségekben, gyümölcsökben. Íme, néhány ínyencség közülük:

Difelinamin – egy olyan gombaölő szer, amely leginkább az almában bujkál, és elsősorban a vesét támadja meg. Felgyűl ugyanakkor a májban, a vérben, hosszútávon pedig idegrendszeri zavarokat is okoz. Hiába mosod vagy hámozod meg, bele van épülve a gyümölcs húsába.

Tiabendazol (E233) – egy másik gombaölő, amely magas koncentrációban található szintén az almában. Ez főként az idegrendszerre fejti ki hatását, de az emésztőrendszernek is ártalmas. Ausztráliában már be is tiltották.

Aldrin – féreg- és rovarirtó, a talaj mentén használják azért, hogy megóvják főként a gabonaféléket a rovaroktól. Sajnálatos módon megtalálható a húsban és tejtermékekben. Halálos kimenetelű betegséget okoz úgy az embereknél, mint a madaraknál és a

halaknál. Számos országban betiltották a használatát.

Dieldrin – az aldrin egyik származéka, a rovarok ellen használják. Legalább annyira veszélyes, mint a fent említett társa, viszont „csupán” a pasztőrözött tejben található meg.

Mirex – hangya- és rovarirtó, amelyet találtak húsban és halban is. Rákkeltő hatású, ugyanakkor rendkívül káros a környezetre, legalább 10 évet képes lebomlás nélkül meglenni.


Houston, we have a problem… Színesfémtolvajokat fogott a rendőrség még december közepén a magyarországi Ózd mellett. A 42 tagú Kanalas család azért lopott, hogy űrhajót építhessenek – a Marsra menekültek volna a világvége elől.

Az utóbbi évek legnagyobb színesfémtolvaj-hálózatát sikerült felszámolnia a rendőrségnek Ózd mellett egy tanyán. A rendőrkézre került családtagok különös indokkal próbálták igazolni a rovásukra írt bűncselekményeket:

A 42 tagú Kanalas család az elmúlt években csupán segélyekből élt, dolgozni „nem volt idejük”, mert csak egy cél lebegett a szemük előtt: minél több színesfémet összegyűjteni, hogy megépíthessék a cigányok Noé bárkáját, egy űrhajót, amivel elrepülhetnek a világ pusztulása előtt és elől a Marsra. A családfő, Kanalas Elemér elmondása szerint egy kölcsönvett DVD-lejátszóban megtalálták a 2012 című hollywoodi katasztrófafilmet, amelyet megnézve úgy döntöttek, hogy még a küszöbön álló Armageddon előtt elmenekülnek erről a sárgolyóról. Bár a filmben gigászi hajókkal próbálnak túlélni az emberek, Kanalasék biztosabbnak gondolták, ha inkább elhagyják a bolygót.

Több millió forint értékben loptak el kábeleket a MÁV vonalhálózatán, nyaralóövezeteket raboltak le, ahonnan csaptelepeket, illetve fürdőszobai felszereléseket tulajdonítottak el, hidakat rongáltak meg, illetve alumíniumból készült feszületeket szedtek le köztemetőkben lévő sírokról.

A több tonnányi színesfémből végül nem készült el az űrhajó, és már nem is lesz lehetőségük, hogy elkezdhessék megépíteni…, legalábbis jó pár évig nem, vakujjál meg!


Beszélő csodavécé. „Sokatmondó” a legújabb német vécé: nemcsak beszélni tud, hanem meg is méri használója súlyát, testhőmérsékletét, szívritmusának szaporaságát, elkészíti az EKG-ját, kielemzi a vizeletét, és minderről szóban tájékoztatja a parasztot. „Ön 72 kilogrammot nyom, EKG-ja normális, de gond lehet a veséjével. Kérem, ellenőriztesse vércukorszintjét!” – hallhatja a diagnoszta budit használója. Az újdonság kifejlesztésében egész csapat orvos és mérnök működött együtt. A vécé látszatra szokványos külcsínű, ám az ülőkébe egész sor érzékelő van belekomplikálva. A vizeletet külön edénybe gyűjti, és utána számítógéppel elemzi.

A  „Doktor vécé” – kifundálója, a 31 éves Lars Grossmann informatikus szerint – remekül használható idősotthonokban, kórházakban, mert kiváltja a rutinvizsgálatokat. Még nem tudni, mikor kerül kereskedelmi forgalomba, ára 1.300 euró körül várható.

Lássuk, miket mondhatna egy még ennél is okosabb csodabudi:

–  Önnek súlyosan el van savasodva a szervezete, minden étkezés után igyon meg egy kanna lúgot.

– Fogyasszon kevesebb konyakot, mert még a vizelete is ötcsillagos.

– Ez nem az ön széklete, hanem a vastagbelében élősködő húszméteres halálféregé.

– Sürgősen keressen fel egy endokrinológust, mert kitojta az egyik hónaljmirigyét.

– Nem dolgozott cirkuszban valamelyik női felmenője? Csimpánz-DNS-t találtam a szervezetében.

– Hoppá, maga zsidó!


Jogos kérdés. Elmegy a csontváz az orvoshoz, a doki végigméri, majd felháborodottan megkérdi:

– Hát ilyenkor kell jönni???


 


KASZTOK

– Sziget, Félsziget, Tusványos, Rockmaraton, Sáromberki Napok, Vásárhelyi Napok

Pisztráng, harcsa, csuka, ponty, kárász, cipő

Ötcsillagos szálló, négycsillagos szálló, háromcsillagos szálló, kétcsillagos szálló, egycsillagos szálló, hajléktalanszálló

Wellington bélszín, csirkepaprikás, lecsó, vajaskenyér, zsíroskenyér, kenyér

Kutya, macska, papagáj, tengerimalac, aranyhal, csótány

Copacabana, Mallorca, Tunézia, Bulgária, Szováta, Somi

Költő, drámaíró, regényíró, novellista, publicista, humorista

Vadászat, horgászat, fotózás, barkácsolás, tenisz, penisz

Esküvő, keresztelő, ballagás, konfirmálás, disznóvágás, temetés

90 – 60 – 90, 80 – 60 – 90, 70 – 60 – 90, 70 – 80 – 90, 70 – 70 – 70, 120 – 120 – 120

Művészfilm, dokumentumfilm, akciófilm, komédia, pornófilm, sorozatfilm

Anthony Hopkins, Robert de Niro, Harrison Ford, Kevin Costner, David Hasselhoff, Florin Piersic

140, 130, 120, 110, 70, 100

Szilveszter, karácsony, húsvét, születésnap, névnap, tegnap

Viszki, konyak, bor, sör, víz, tej

The Washington Post, The New York Times, The Economist, Kiskegyed, Dörmögő Dömötör, Népújság


Share Button
Ennyien olvasták: 477

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.