Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Pszichodráma önismereti csoport indul Marosvásárhelyen

Központ október 17, 2012 Kávé mellé

pszichoPszichodráma önismereti csoport indul Marosvásárhelyen

Jogosan felteheted a kérdést: miért és ki számára esemény ez? A válaszadás előtt szeretnénk emlékeztetni Téged, hogy életünk nagy eseményei azok a legfontosabb történések, fordulópontok, amelyek a későbbiekben meghatározzák a létünket. A teljesség igénye nélkül, ide tartozik a születés, a gyermekkor játékai, a pálya- és a párválasztás, a házasság misztériuma, stb.

 

Kiemelkedő esemény mindannyiunk életében, amikor ráébredünk arra, hogy tudatosabban, eredményesebben szeretnénk ebben a világban részt venni, felelősséget vállalni saját sorsunk alakulásáért, ehhez pedig arra van szükség, hogy tisztában legyünk önmagunkkal. Ezt a folyamatot segítheti, katalizálhatja a pszichodráma önismereti csoport.

„A pszichodráma az emberi expresszivitás készségét használja fel lelki konfliktusok gyógyítására és az emberiség számára a gyógyítással egyenértékű önismeretre.”(Mérei Ferenc) A J.L.Moreno nevéhez fűződő önismereti és terápiás módszer a cselekvésre, az interakcióra, a játékra épít. A csoport védett környezetében, azitt és mostban megtanulhatunk felnőttként újra játszani, felfedezhetjük eddigi kapcsolataink mozgatórugóit, kipróbálhatunk új szerepeket, tükröt kaphatunk a társainktól önmagunkról, mindenféle bántó értelmezés nélkül. Ugyanakkor a pszichodráma csoport megteremti a feltételeit a változásnak, továbbá az egyén kreativitásának, spontaneitásának egyik legmegbízhatóbb fejlesztési módszere. Ezek a készségek alapvetően fontosak az érett személyiség kialakulásában.

Az önismereti útra való rálépés életünk egyik nagy eseménye, ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

S ha már Úton vagy, szeretettel várunk, hogy együtt tegyük meg ezt a szakaszát!

Rólunk: Dr. Konrád Zsuzsánna pszichiáter rezidens és Szakács Zsolt klinikai szakpszichológus, mindketten a J.L.Moreno Pszichodráma Társaság tagjai.

A 160 órás személyiségfejlesztő csoportról elismervényt adunk. Havi egy alkalommal, hétvégenként találkoznánk, 12-15 órában. Minimális létszám 10, maximális 15. A jelentkezések függvényében novemberben tartunk egy bemutató szemináriumot, ahol megismerkedhetsz velünk, a módszerrel, megtudhatod magadról, hogy szeretnéd-e ezt folytatni.

Részvételi díj 10 RON/dramatikus óra, amihez hozzáadódik a csoportvezetők utazási költsége és a terembér.

Elérhetőségeink: zskonrad@yahoo.com és szakacs_zsolt2000@yahoo.com

Share Button
Ennyien olvasták: 388

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.