Központ
2017. november 25. szombat, Katalin
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Borús
Holnap
Borús
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Pszichodráma önismereti csoport indul Marosvásárhelyen

Központ október 17, 2012 Kávé mellé

pszichoPszichodráma önismereti csoport indul Marosvásárhelyen

Jogosan felteheted a kérdést: miért és ki számára esemény ez? A válaszadás előtt szeretnénk emlékeztetni Téged, hogy életünk nagy eseményei azok a legfontosabb történések, fordulópontok, amelyek a későbbiekben meghatározzák a létünket. A teljesség igénye nélkül, ide tartozik a születés, a gyermekkor játékai, a pálya- és a párválasztás, a házasság misztériuma, stb.

 

Kiemelkedő esemény mindannyiunk életében, amikor ráébredünk arra, hogy tudatosabban, eredményesebben szeretnénk ebben a világban részt venni, felelősséget vállalni saját sorsunk alakulásáért, ehhez pedig arra van szükség, hogy tisztában legyünk önmagunkkal. Ezt a folyamatot segítheti, katalizálhatja a pszichodráma önismereti csoport.

„A pszichodráma az emberi expresszivitás készségét használja fel lelki konfliktusok gyógyítására és az emberiség számára a gyógyítással egyenértékű önismeretre.”(Mérei Ferenc) A J.L.Moreno nevéhez fűződő önismereti és terápiás módszer a cselekvésre, az interakcióra, a játékra épít. A csoport védett környezetében, azitt és mostban megtanulhatunk felnőttként újra játszani, felfedezhetjük eddigi kapcsolataink mozgatórugóit, kipróbálhatunk új szerepeket, tükröt kaphatunk a társainktól önmagunkról, mindenféle bántó értelmezés nélkül. Ugyanakkor a pszichodráma csoport megteremti a feltételeit a változásnak, továbbá az egyén kreativitásának, spontaneitásának egyik legmegbízhatóbb fejlesztési módszere. Ezek a készségek alapvetően fontosak az érett személyiség kialakulásában.

Az önismereti útra való rálépés életünk egyik nagy eseménye, ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

S ha már Úton vagy, szeretettel várunk, hogy együtt tegyük meg ezt a szakaszát!

Rólunk: Dr. Konrád Zsuzsánna pszichiáter rezidens és Szakács Zsolt klinikai szakpszichológus, mindketten a J.L.Moreno Pszichodráma Társaság tagjai.

A 160 órás személyiségfejlesztő csoportról elismervényt adunk. Havi egy alkalommal, hétvégenként találkoznánk, 12-15 órában. Minimális létszám 10, maximális 15. A jelentkezések függvényében novemberben tartunk egy bemutató szemináriumot, ahol megismerkedhetsz velünk, a módszerrel, megtudhatod magadról, hogy szeretnéd-e ezt folytatni.

Részvételi díj 10 RON/dramatikus óra, amihez hozzáadódik a csoportvezetők utazási költsége és a terembér.

Elérhetőségeink: zskonrad@yahoo.com és szakacs_zsolt2000@yahoo.com

Share Button
Ennyien olvasták: 151

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.