Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Köd
Ma
Köd
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Rendszeresen kávézik? Tovább is fog élni

Központ november 24, 2015 Kávé mellé

Több százezer ember évtizedekig tartó megfigyeléséből kiderült, hogy a rendszeres kavézás lényegesen csökkenti a halálozás kockázatát, ráadásul egyetlen rossz szokás kerülésével még sokkal jobbak az esélyeink.

Az hagyján, hogy a naponta legfeljebb öt kávét fogyasztóknak nem kell aggódniuk egészségügyi kockázattól, de most egy friss kutatás ennél sokkal jobb hírt közölt. Ehhez több mint 200 ezer embert rendszeresen vizsgáltak és kérdeztek étkezési szokásaikról, legfeljebb 30 évig. 30 ezren elhunytak a megfigyelés ideje alatt.

Most összevetették az adatokat, amelyből kiderült: a napi maximum 5 kávét fogyasztók halálozási kockázata 5-9 százalékkal kisebb azokéhoz képest, akik nem szoktak kávézni. Sőt, 15 százalékkal kisebb azoknál a kockázat, akik napi 3-5 kávét isznak és emellett nem dohányoznak.

Egészségügyi problémákra vetítve is kaptak érdekes statisztikákat, amelyből hármat emelnek ki: az adatok alapján a rendszeres kávéfogyasztás komolyan csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek, az idegrendszerrel kapcsolatos problémák és az öngyilkossági hajlam kockázatát is.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 264

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.