Központ
2020. március 30. hétfő, Zalán

Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada készül nyaralni

Központ június 23, 2013 Kávé mellé

Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada készül nyaralni

Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada készül nyaralni egy friss felmérés szerint, amelyet csütörtökön ismertetett az Agerpres hírügynökség.

 

Az Inscop társadalomkutató intézet kérdezőbiztosai május utolsó, illetve június első napjaiban kérdeztek meg több mint ezer (reprezentatív minta alapján kiválasztott) felnőttet Romániában, hogy elutazik-e valahova nyári szabadsága idején. 32 százalékuk mondta azt, hogy igen, 44 százalékuk azt, hogy nem, 20 százalékuk pedig azt, hogy még nem döntött. A vakációzni szándékozók 28 százaléka a román tengerpartra készül, 24 százaléka külföldre, 21 százaléka rokonokhoz vagy barátokhoz, 20 százalék pedig a hegyekbe.

A külföldre készülő csaknem másfél millió román állampolgár körében a legnépszerűbb célország Bulgária, az utazást tervező válaszadók 19 százaléka indul ide. A további sorrend Spanyolország (15 százalék), Olaszország (14 százalék), Görögország (13 százalék), Törökország (10 százalék) és Horvátország (8 százalék). A külföldi vakációra készülő válaszadók 1,3 százaléka mondta azt, hogy Magyarországra megy nyaralni.

A megkérdezettek több mint fele 250 és 700 euró közötti összeget szándékszik elkölteni a nyaraláson, 26 százalékuk 250 euró alatti összeget – derült ki a romániai felmérésből.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 261

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.