Központ
2020. július 12. vasárnap, Dalma, Izabella

Színvonalas és sikeres volt a 2016-os Városi Gólyabál

Czimbalmos Ferenc-Attila március 25, 2016 Kávé mellé

golyakoll

A Mai Generáció Ifjúsági Szervezet idén hatodik alkalommal szervezte meg a Városi Gólyabált (főszervezők: Nagy Botond és Bakó Szabolcs), amelynek szombaton a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme adott otthont.

Városi Gólyabál 2016-

Nagy Botond főszervező eredményt hirdet

Városi Gólyabál 2016-A versenyzők és a mentorok közösen a színpadon hallgatják Bakó Szabolcs szervezőt

A versenyzők és a mentorok közösen a színpadon hallgatják Bakó Szabolcs szervezőt

Városi Gólyabál 2016-Domokos Tamás (Római Katólikus Teológiai Líceum)

Domokos Tamás (Római Katolikus Teológiai Líceum)

Rendkívül színes és kreatív rendezvénynek lehettünk tanúi az estébe nyúló előadás alkalmával, hiszen ezt az eseményt várják minden évben türelmetlenül a diákok. Ilyenkor, a bál közeledtével felpezsdül az élet a diákság körében, izgatottan várják, hogy mivel rukkolnak elő diáktársaik, vajon ki lesz az, aki elnyeri a zsűri tetszését, hiszen sok tehetséget rejtenek az iskolák.

Városi Gólyabál 2016-Szurkolócsoportok bíztatták kedvenceiket

Szurkolócsoportok biztatták kedvenceiket

A gólyák, akik részt vettek a gólyabálon, a líceumi gólyabál révén már kiérdemelték a színpadon való megjelenést, így iskolájukat képviselhették a rendezvényen. Idén nyolc marosvásárhelyi líceum gólyapárja vett részt a városi megmérettetésen.

Városi Gólyabál 2016-Az Unirea Nemzeti Kollegium párosának egyéni zenés produkciója

Az Unirea Nemzeti Kollégium párosának egyéni zenés produkciója

 

Városi Gólyabál 2016-Farczádi Ali és Farczádi Róbert műsorvezetők

Farczádi Ali és Farczádi Róbert műsorvezetők

Az est házigazdái, Farczádi Albert és Farczádi Róbert rövid bevezetője után a tizenöt éves gólyák feladata az idén sem volt könnyű: az 1900-as (Ötvös Csabika és Kakasi Krisztina, Elektromaros Technológiai Líceum), az 1920-as (Rusz Benjámin és Szőllösi Kata, Marosvásárhelyi Művészeti Líceum), 1930-as (Márton László és Komesz Szilvia, Pedagógiai Líceum), az 1950-es (Elekes Izsák és Seres Bernadett, Unirea Nemzeti Kollégium), az 1960-as (Szabó Attila és Ádámosi Klementina, Szász Albert Sportlíceum), az 1970-es (Kilyén Dávid és Pánczél Orsolya, Bolyai Farkas Elméleti Líceum), az 1980-as (Domokos Tamás és László Emőke, Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium) és az 1990-es (Balló Márk és Barabási Athina, Református Kollégium) évek hangulatát kellett felelevenítsék egy időutazással a színpadon a tánctudásuk, egyéni előadásmódjuk, improvizációs készségük és általános műveltségük segítségével.

A Ioan Chiorean és Bakó Szabolcs által elnökölt zsűri szerint Barabási Athina és Rusz Benjámin érdemelték ki a bálkirálynő, illetve a bálkirályi címet. A verseny további helyezettjei: második helyezett – Ádámosi Klementina és Balló Márk; harmadik helyezett – Pánczél Orsolya és Domokos Tamás.

Városi Gólyabál 2016-Márton-Komesz páros a Népszerűségi díj nyertesei

Komesz páros a Népszerűségi díj nyertesei

Városi Gólyabál 2016-Tornyot raktam

Városi Gólyabál 2016-Tornyot raktam

Városi Gólyabál 2016-Időre történő papírzsebkendő-kihúzó gyakorlat

Időre történő papírzsebkendő-kihúzó gyakorlat

A zsűri különdíjakat is kiosztott, így a Népszerűségi díjat a Pedagógiai Líceum képviselői, a Komesz–Márton páros, míg a Közönség díját az Elektromaros Technológiai Líceum táncosai, a Kakasi–Ötvös páros szerezte meg.

Városi Gólyabál 2016-Kilyén Dávid és Pánczél Orsi (Bolyai Farkas Elméleti Líceum)

Kilyén Dávid és Pánczél Orsi (Bolyai Farkas Elméleti Líceum)

Különdíjat (egy tabletet) kapott Barabási Athina is a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal részéről, amit Claudiu Maior polgármesteri tanácsadó adott át.

Városi Gólyabál 2016-Általános műveltség letesztelése a lányoknál

Általános műveltség letesztelése a lányoknál

Ioan Chiorean, a zsűri elnöke 10-es osztályzattal illette úgy a szervezőket, mint a versenyzőket, meg azok mentorait, Bakó Szabolcs szervező pedig felelevenítette, hogy a hat évvel korábban, egy közös ülés alkalmával megszületett Városi Gólyabál ötletét hagyományszerűen fogják ezúttal is megszervezni, így mindent meg szeretnének tenni annak érdekében, hogy építsék városunk magyar fiatalságának a közösségét, erősítését.

Júj, baj van az egyensúllyal

Júj, baj van az egyensúllyal

A gólyabált hajnalig tartó fergeteges buli követte a President Hotel nagytermében, ahol Dj Andrei Chelbezan gondoskodott a jó hangulatról.

Városi Gólyabál 2016-Buli van a Presidentben

Buli van a Presidentben

Képek: Czimbalmos Szabolcs Attila és a Városi Gólyabál Facebook-oldala

Share Button
Ennyien olvasták: 1287

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.