Központ
2017. november 19. vasárnap, Erzsébet
Eső
Ma
Eső
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Havazás
Kedd
Havazás

Tapasztalatcsere

Központ május 4, 2015 Kávé mellé

Élményekkel teli napok voltak az április 23-26-a közötti napok a 7-es Számú Általános Iskola 8.B osztályos tanulói számára. Miután a tavalyi tanévben a Határtalanul program keretében megismerkedtünk a Szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola diákjaival, pedagógusaival, és testvérkapcsolati szerződést írtunk velük alá, az idén sor került az újabb találkozásra, ezúttal náluk, Szarvason.

11186271_10206698991419168_1126586568_n

Már a megérkezés napján elkezdődtek az élmények, ugyanis a vacsora után elindultunk a történelmi emlékúton gyertyákkal a kezünkben. Egy félórás séta után megérkeztünk a történelmi Magyarország közepéhez, ahol már nem létezett Szarvas és Marosvásárhely, hanem mindannyian egy csoporthoz tartoztunk. Másnap kezdetét vették az izgalmas programok. Reggel óralátogatáson vettünk részt, majd utána, kölcsönzött kerékpárokkal elindultunk a szarvasi Arborétumhoz. Meseszép látvány fogadott, amit csak tetőzött a Mini-Magyarország makettpark, ahol megcsodálhattuk Magyarország és az elszakított területek (többek közt Marosvásárhely) nevezetes épületeinek a méretarányos makettjeit. Utunk a szarvasi duzzasztógáthoz folytatódott, ahol betekintést nyerhettünk a vízierőmű szerkezetébe és működésébe. A nap egy ingyenes élményfürdőzéssel zárult a szarvasi tanárkollégák jóvoltából. Szombaton vízre szálltunk. Sárkányhajó fogadott a Holt-Körösön, amelyben mind a 20-an elfértünk, és együtt eveztünk végig a városon. Utána az Ifjúsági táborba igyekeztünk, ahol ki-ki megtalálta a számára érdekes tevékenységet: foci, asztalitenisz, röplabda, vagy csak egyszerűen beszélgetés a testvérosztály diákjaival. Nem maradhatott el a közelben lévő Vadaspark meglátogatása sem. A napot tábortűzzel és gitározással zártuk, ahol már mindenki a búcsú pillanatától rettegett. Ez el is érkezett másnap reggel. Délben még tettünk egy rövid városnézést Nagyvárad központjában, meglátogatva pár nevezetes épületet, majd a fáradtságtól álomba roskadva érkezetünk haza estefelé Marosvásárhelyre.

Feledhetetlen élmény volt, amely nem jöhetett volna létre a Marosvásárhelyi Városi Tanács támogatása és a szarvasiak határtalan vendégszeretete nélkül. Köszönjük, hogy ott lehettünk.

Körtesi Sándor

Share Button
Ennyien olvasták: 229

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.