Központ
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

Tapasztalatcsere

Központ május 4, 2015 Kávé mellé

Élményekkel teli napok voltak az április 23-26-a közötti napok a 7-es Számú Általános Iskola 8.B osztályos tanulói számára. Miután a tavalyi tanévben a Határtalanul program keretében megismerkedtünk a Szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola diákjaival, pedagógusaival, és testvérkapcsolati szerződést írtunk velük alá, az idén sor került az újabb találkozásra, ezúttal náluk, Szarvason.

11186271_10206698991419168_1126586568_n

Már a megérkezés napján elkezdődtek az élmények, ugyanis a vacsora után elindultunk a történelmi emlékúton gyertyákkal a kezünkben. Egy félórás séta után megérkeztünk a történelmi Magyarország közepéhez, ahol már nem létezett Szarvas és Marosvásárhely, hanem mindannyian egy csoporthoz tartoztunk. Másnap kezdetét vették az izgalmas programok. Reggel óralátogatáson vettünk részt, majd utána, kölcsönzött kerékpárokkal elindultunk a szarvasi Arborétumhoz. Meseszép látvány fogadott, amit csak tetőzött a Mini-Magyarország makettpark, ahol megcsodálhattuk Magyarország és az elszakított területek (többek közt Marosvásárhely) nevezetes épületeinek a méretarányos makettjeit. Utunk a szarvasi duzzasztógáthoz folytatódott, ahol betekintést nyerhettünk a vízierőmű szerkezetébe és működésébe. A nap egy ingyenes élményfürdőzéssel zárult a szarvasi tanárkollégák jóvoltából. Szombaton vízre szálltunk. Sárkányhajó fogadott a Holt-Körösön, amelyben mind a 20-an elfértünk, és együtt eveztünk végig a városon. Utána az Ifjúsági táborba igyekeztünk, ahol ki-ki megtalálta a számára érdekes tevékenységet: foci, asztalitenisz, röplabda, vagy csak egyszerűen beszélgetés a testvérosztály diákjaival. Nem maradhatott el a közelben lévő Vadaspark meglátogatása sem. A napot tábortűzzel és gitározással zártuk, ahol már mindenki a búcsú pillanatától rettegett. Ez el is érkezett másnap reggel. Délben még tettünk egy rövid városnézést Nagyvárad központjában, meglátogatva pár nevezetes épületet, majd a fáradtságtól álomba roskadva érkezetünk haza estefelé Marosvásárhelyre.

Feledhetetlen élmény volt, amely nem jöhetett volna létre a Marosvásárhelyi Városi Tanács támogatása és a szarvasiak határtalan vendégszeretete nélkül. Köszönjük, hogy ott lehettünk.

Körtesi Sándor

Share Button
Ennyien olvasták: 267

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.