Központ
2018. június 25. hétfő, Vilmos

Teljesen átalakul, lényegében nevet vált a Google

Központ augusztus 11, 2015 Kávé mellé

Teljesen váratlan lépésként radikálisan megújulást és új, mindent összefogó vállalatnevet jelentett be a Google.

A Google először egy kereső neveként vált ismerté, majd egy teljes vállalat, illetve egy „érzés” márkájává vált. Bár ez utóbbi, a Google-érzés alighanem marad, a cég fölött egy újabb vállalatot hoztak létre, amely egybegyűjti a Google mindenféle dolgait. Az új cégnév az Alphabet – ez lesz az a mindent összefogó vállalat, amelyet eddig Google-ként ismertünk.

Az Alphabet alatt, annak leányvállalataként működik tovább a keresőért, a térképszolgáltatásért, az alkalamzásokért, valamint az egyelőre a YouTube-ért és az Androidért felelős Google. A Google új vezérigazgatója – a korábban egyre több felelősségi kört felhalmozó – Sundar Pichai.

Arra viszont senki nem számított, hogy Pichai fölé egy anyacéget hoznak létre, ez fogja majd össze a korábban Google-höz köthető összes kezdeményezést. Az Alphabet névre hallgató ernyővállalat vezérigazgatója a Google egyik alapítójaként ismert Larry Page lett, az elnök pedig a másik Google-alapító Sergey Brin.

Az Alphabet leányvállalata lesz tehát a Google, különválhat hamarosan YouTube és az Androidért felelős részleg és szintén különálló cég lesz az eddig mindenféle jövőbe mutató projekteken dolgozó Google X.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 344

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.