Központ
2020. július 02. csütörtök, Ottó

Teljesen megújul a Facebook napokon belül

Központ március 4, 2013 Kávé mellé

Teljesen megújul a Facebook napokon belül

A szinte folyamatosan változtatott Timeline profiloldalak mellett a régóta viszonylag változatlan főoldali üzenőfal is új megjelenést kap.

 

Március 7-én, csütörtökön mutatja be új felületeit a nyilvánosságnak a Facebook. A több mint 1 milliárd felhasználóval rendelkező közösségi oldal régen szentelt már külön sajtóeseményt a felületi újításoknak. Legutóbb a Graph Search közösségi kereső megoldást mutatták így be.

A kisebb, de azért látványos változáson áteső Timeline-t néhány felhasználónál már bekapcsolták, így az alábbi képen látható, hogy milyen újításokra kell számítani. Látható, hogy a felhasználó által közzétett tartalmak jobbra, egy oszlopba tolódtak. A bal oszlopba került névjegyünk és ismerőslistánk is – ezek eddig közvetlenül a borítókép alatti dobozokban voltak, de a dobozokat teljesen eltüntette a Facebook, helyettük csak szimpla, szöveges menü lesz.

Az üzenőfallal kapcsolatos pletykák szerint a Facebook az iPaden debütáló, most már iPhone-ra és androidos készülékekre elérhető Flipboard hírolvasó alkalmazásból merített ihletet a főoldali hírfolyam megújításához. Erről nem tudunk képet mutatni, az alábbi videó csupán a Flipboard felületés jeleníti meg – a facebookos hírfal tehát nem ilyen lesz, de egyes pletykák szerint ebből vették a megújítás mögötti alapötletet.

forrás: hvg.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 375

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.