Központ
2017. november 21. kedd, Olivér
Borús
Ma
Borús
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Tilos lesz ittas személyeket motorbiciklin szállítani

Központ július 29, 2013 Kávé mellé

Tilos lesz ittas személyeket motorbiciklin szállítani

Augusztus 8-tól módosul a forgalmi törvény gyakorlatba ültetésének a szabályzata. Az új normarendszer értelmében tilos lesz ittas személyeket szállítani, és a jogosítvány megszerzésének feltételein is változtatnak.

 

A szabályzatot kormányrendelet formájában tették közzé a Hivatalos Közlönyben, július 24-én, és az ettől a dátumtól számított 15. napon lép érvénybe, vagyis augusztus 8-tól – idézi az avocatnet.ro-t a Citynews.

A dokumentum szerint, ezentúl a B, BE, C és CE kategóriájú jogosítvánnyal rendelkezők is vezethetnek Tr kategóriájú járműveket, amennyiben a traktor maximális tömege 3500 kilogrammon aluli, és amelyhez 750, illetve 3500 kilónál könnyebb utánfutó csatolható.

Az eddigi törvény csupán azt mondta ki, hogy a B, C és CE kategóriájú jogosítvánnyal is lehet traktort vezetni, de nem fűzött hozzá semmilyen pontosítást.

Aztán, az új szabályzat azt is előírja, hogy az AM, A1, A2 és A kategóriájú járművekkel tilos lesz átszelni az úttestet a gyalogátjáróknál, továbbá ugyancsak ezeken a járműveken nem megengedett az ittas állapotban lévő utasok szállítása sem. Mint ismert, a forgalmi törvény szerint az AM, A1, A2 és A kategóriába a mopedek és motorbiciklik tartoznak.

Ami a jogosítvány megszerzésének folyamatát illeti, az újdonság ebben az lesz, hogy az elméleti és gyakorlati képzés 1 évig marad érvényben annak befejezése után. Továbbá azok a személyek, akik sikeresen levizsgáznak elméletből, a vizsga napján esnek majd túl a gyakorlati próbán is.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 142

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.