Központ
2020. január 21. kedd, Ágnes

Több teherautónyi ínyencséget halmozott fel Hitler a háború végén

Központ június 8, 2015 Kávé mellé

Adolf Hitler náci vezér eddig ismeretlen, titkos delikáteszraktárát találták meg a németországi Szászország tartományban egy kastély parkjában – állítja az ingatlan tulajdonosa.

hitler
A Drezda melletti Moriztburg-kastély – a Wettin szász uralkodócsalád egyik volt székhelye – Marcolini-palota nevű melléképületét a hozzá tartozó 13 ezer négyzetméteres parkkal együtt egy gasztronómus vásárolta meg még évekkel korábban, és az épületben a felújítás után vendéglőt nyitott.

A tulajdonos a parkban egy domb alatt pincerendszert fedezett fel és történetének feltárásával szakértőket bízott meg. A Bild című lap beszámolja szerint a tulajdonos elmondta, hogy egy helytörténész a kastély utolsó Wettin-házi lakója, Ernst Heinrich szász herceg feljegyzései között talált egy iratot, amely szerint Hitler 1944 végén ínyencségeket raktároztatott el a pincékben.

A náci vezér parancsára több teherautónyi pezsgőt, konyakot, sajtokat, csokoládét és sok egyéb finomságot szállítottak a szászországi kastélypark pincéibe, és Ernst Heinrich a tárolásért cserébe egy csomag ínyencséget kapott Hitlertől – állítja a tulajdonos a levéltári forrásra hivatkozva. Az elraktározott élelmiszerekből és élvezeti szerekből nem maradt semmi, mert a területet felszabadító szovjet csapatok katonái kifosztották a pincét – mondta a Marcolini-palota tulajdonosa.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 465

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.