Központ
2017. november 18. szombat, Jenő
Eső
Szombat
Eső
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős

Védőruhában is elkapta az ebolát az ápolónő

Központ október 14, 2014 Kávé mellé

Dallas – Ebolával fertőződött meg egy amerikai ápolónő is, aki az egy hete elhunyt első amerikai beteget, Thomas Duncant kezelte.ebolavedo

A nővér a helyi járványügyi hivatal tájékoztatása szerint védőruhát viselt, miközben az ebolás férfit ápolta, ennek ellenére – ahogy a spanyolországi beteg pap által megfertőzött nővér is – elkapta a betegséget.

A szakemberek szerint a védőruha levételekor fertőződhetett meg, éppúgy, mint a spanyol nővér, ami újabb problémákat vet fel az ebolás betegek kezelésénél kialakított biztonsági protokollal kapcsolatban. A védőruha külseje az ápolás közben érintkezik a vírussal, és ha vetkőzés közben az ápoló vagy az orvos a ruha külső felületéhez ér, a vírus a szervezetébe juthat. Ennek alapján a járványügy nem zárja ki, hogy az ebolában elhunyt Duncan többi ápolója, illetve orvosai is megfertőződhettek. Az egészségügyi személyzet szombat óta áll megfigyelés alatt, a fertőzött nővér, aki múlt péntek éjjel jelentette, hogy belázasodott, már karanténban van, és kezelés alatt áll.

Forrás: blikk.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 257

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.