Kávé mellé

Védőruhában is elkapta az ebolát az ápolónő

Dallas – Ebolával fertőződött meg egy amerikai ápolónő is, aki az egy hete elhunyt első amerikai beteget, Thomas Duncant kezelte.ebolavedo

A nővér a helyi járványügyi hivatal tájékoztatása szerint védőruhát viselt, miközben az ebolás férfit ápolta, ennek ellenére – ahogy a spanyolországi beteg pap által megfertőzött nővér is – elkapta a betegséget.

A szakemberek szerint a védőruha levételekor fertőződhetett meg, éppúgy, mint a spanyol nővér, ami újabb problémákat vet fel az ebolás betegek kezelésénél kialakított biztonsági protokollal kapcsolatban. A védőruha külseje az ápolás közben érintkezik a vírussal, és ha vetkőzés közben az ápoló vagy az orvos a ruha külső felületéhez ér, a vírus a szervezetébe juthat. Ennek alapján a járványügy nem zárja ki, hogy az ebolában elhunyt Duncan többi ápolója, illetve orvosai is megfertőződhettek. Az egészségügyi személyzet szombat óta áll megfigyelés alatt, a fertőzött nővér, aki múlt péntek éjjel jelentette, hogy belázasodott, már karanténban van, és kezelés alatt áll.

Forrás: blikk.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.