Központ
2020. január 20. hétfő, Fábián, Sebestyén

Véget ért a vásárhelyi medvefrász

Molnár Tibor július 20, 2019 Kávé mellé

Kedves vásárhelyi emberek!

Tudomásomra jutott, hogy az elmúlt napokban rengeteg kellemetlenséget okoztam nektek, önhibámon és akaratomon kívül, és nem is személyesen, de mindenképpen én vagyok az okozója. Nevezetesen, hogy valahányszor megközelítek egy (jól)lakott települést éjszakai portyázásaim során, már kapjátok is sms-ben a riasztást, ami olyan fülsiketítő, hogy csütörtök este is négy és fél perc alatt szaladtam el ijedtembem az Unirii-ból Mezőbándra, magas térdemeléssel, amikor egy mellettem kukázó kétlábú sorstársam zsebében levő okostelóra megérkezett a medveriasztós sms.

Szóval, tisztázzunk egy dolgot: tőlem egyáltalán nem kell félnetek, sose bántottam még embert, és nem is tervezem, de egy dologra megkérlek: amikor a bocsokkal flangálunk, ne jöjjetek hozzánk ötven méternél közelebb, mert kicsit paranoiás vagyok, és olyankor azt hiszem, hogy bántani akarjátok a bocsaimat (Vackort, Málnát és Bergenbiert), de ezt nézzétek el nekem, mert ti is hasonlóképpen vélekednétek, ha közeledni látnátok engem a játszótérhez, ahol épp az emberbocsaitokkal hintapalintáztok.

Na minden jót, üdv,

a Medve

Share Button
Ennyien olvasták: 1600

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

1 Hozzászólás

 1. Csíky Csengele július 20, 2019 at 8:00 du.

  Ez így, messziről nagyon aranyos és édes és keserédes.
  Ha nem pl a mi udvarunkra (Tófalva, Csejd és Marosszentgyörgy között félúton, Marosvásarhely központjától 10 km.re) tört volna be és nem mocskolta volna meg az egyik kecskénket. A háztól 50 méterre. Egy hét alatt több juhot, 3 disznót és a mi kecskénket pusztította el, 3 km.es körzetben. Bentről, udvarról, lakott területen. A megölt, megmocskolt állatokat nem ette meg, nem vitte el. Ez a medve már élvezetből öl. Gyermekkoromban úgy hívtuk az ilyet, vérmedve.
  A rendőrség szerint, igen, valóban az, nappal sem mehetünk a közvetlen kerthatárunkban kezdődő mezőre, az állatok nem legelhetnek, a gyerekek nem maradhatnak magukra nappal sem. Kutyák nélkül a szomszéd udvarra sem megyünk. Szürkületben már takarodó.
  Mindez azért, mert már nappal is veszélyes.
  Hogy ne beszéljek az ébren alvásunkról, a felszerelt riasztókról, reflektorokról és az összerezzenésekről, mindahányszor ugatnak a kutyák. Ha netán sötétedés után érnénk haza, hosszú fény, hangos dudaszó, és -futás be a házba.
  Éjszaka bevilágít a járőröző rendőr autók villogása, a terepjárók irdatlan bömbölése (ami most jol jon, mert riasztja a nagyvadat).

  Szóval, van medve és van medve.
  Tudtuk, hova költözünk és minden veszéllyel számoltunk. Többször láttunk már nagy vadat a közelünkben. De soha nem féltünk, mert a természet és a vadak törvényeinek megfelelően élünk.
  De ez most nem játék.
  Most nem az!!!

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.