Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

17 csapatos lesz az A-osztály?

Központ május 25, 2012 Sport

fcm17 csapatos lesz  az A-osztály?

Információink szerint a Román Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága szombaton fog dönteni a FCM és ugyanakkor az A-osztályos labdarúgó bajnokság jövőjéről, legalábbis a 2012-2013-as szezonban induló együttesek számával kapcsolatosan.

Annak ellenére, hogy a labdarúgó liga ellenzi (főleg a televíziós közvetítések, s azok által befolyt összegek miatt is), a labdarúgó szövetség a jövő szezonban 17 csapatos A-osztályt szeretne indítani. Ami azt jelentené, hogy a jelenleg négy kieső együttes helyére (15. FCM, 16. Voinţa, 17. Sportul, 18. Mioveni), három együttes kerüljön fel a két B-osztály csoportjaiból, ami kiegészítené az A-osztályt.

Jelenleg a B-osztály első csoportjában a dobogón a Viitorul Constanţa, Iaşi-i CSMS, mindkettő 55 pont és a tulceai Delta áll 53 ponttal, tehát közülük kerül ki a két bejutó együttes. A második csoportból csak a besztercei Gloria kerülne fel, mivel a második helyezett temesvári Polinak nincs meg a licence az első osztályban való szerepléshez.

Ha a 17 csapatos első osztály mellett döntenek az illetékesek, akkor a FCM a második osztályban játszana az ősztől.

Egyetlen esély az lenne, ha a Dumitru Dragomir által vezetett labdarúgó liga kitart a javaslata mellett, miszerint a 15. helyen kiesett FCM osztályozót játszana a B-osztály második csoportjának 3-ik helyezettével. Ez az együttes nem más, mint a több egykori vásárhelyi játékost (Şteţca, Bălău, Olah, Vancea) is soraiban tudó Gaz Metan Severin együttese.

Nem marad más hátra, mint szorítsunk annak, hogy az a döntés legyen a nyerő, amely selejtezőre küldi a FCM-t.


Share Button
Ennyien olvasták: 531

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.