Központ
2020. június 03. szerda, Klotild, Cecília

A 4. ligában véd az ASA egykori kapusa

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 10, 2017 Sport

Az ASA – Csíkszeredai FK barátságos találkozót a lelátóról kísérte figyelemmel Gabriel Rotaru, az ASA egykori hálóőre, akinek néhány kérdést tettem fel.

– Jó napot, Gabi! Edzőként vagy játékosként figyeli a mérkőzést?
– Még aktív játékosként, hiszen az én pályafutásom még nem ért véget 46 évesen…

– Utoljára a Maros megyei 4. ligában védett a Marosludas együttesénél. Most hol futballozik?
– A Kolozs megyei 4. ligás Aranyosgyéresi Huzalgyár 1921 SK együttesének vagyok az első számú kapusa. Nem vagyok kapusedző is, hiszen én vagyok az egyetlen hálóőr a felnőtt csapatnál.

– Dicséretes, hogy 46 évesen még véd, mások ebben a korban már rég elfelejtették, hogy korábban futballoztak…
– Én nem tudom elfelejteni, hiszen a labdarúgás iránti szeretet nem hagy pihenni.

– Hosszú, hálóőri pályafutása alatt játszott többek közt az akkori 1. és 2. ligás egykori ASA csapatánál (124 találkozón), aztán a C-osztályos Aranyosgyéresi Huzalgyárnál, ahonnan visszatért az ASA-hoz, majd az 1998–1999-es bajnoki évadban a Steaua játékosa lett, amely alakulattal a Bajnokok Ligája selejtezőiben is érdekelt volt.
Újabb marosvásárhelyi kitérő után 2000–2004 között a 2. ligás FC Bihar, illetve a FC Nagyvárad játékosa lett. 2004–2005 között szintén az akkor 2. ligás Huzalgyár kapusaként volt ismert, aztán 2005–2012 között Gyulafehérváron, az akkori Egyesülés 1. és 2. ligás csapatánál, majd a 4. ligás Európánál védett. Tehát harmadik alkalommal tért vissza Aranyosgyéresre, viszont a jelenlegi beszélgetést az ASA egyik hazai felkészítőjén ejtettük meg…– Valóban harmadik alkalommal tértem vissza Aranyosgyéresre, ahol jól érzem magam. Ne is kérdezzen, az ASA-nál eltöltött időszakról nem szeretnék nyilatkozni. Amúgy a mai mérkőzésre véletlenül tévedtem be.

– Azért Marosvásárhelyen szép éveket töltött mint labdarúgó…
– Persze, hiszen 11 évet játsztam itt. Más emberek voltak az akkori klubnál, más időket éltünk akkor, más lehetőségek voltak, mint ma, de megmaradt bennem a futball iránti szeretet, a sportszerű életemnek is köszönhetően nem hiába védek még a mai napig is.

– Meddig fog még futballozni?
– Addig, amíg az egészségem megengedi!

Share Button
Ennyien olvasták: 848

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.