Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A balavásári Sport Klubot nyárádmenti gyerekek alkotják

Központ május 25, 2012 Sport

A balavásári Sport Klubot nyárádmenti gyerekek alkotják

bala

Az elmúlt hétvégén a marosvásárhelyi Viitorul labdarúgó klub rendezésében került sor a Teodor Mesaroş emlékversenyre, amelyen részt vett a házigazda Viitorul (edző Zagon Silviu), Viitorul II. (edző Gheorghe Măţ), FCM (Belényi Iuliu), FC Junior (edző Márton László), Elita Nazna-Marosszentkirály (edző Cristian Moldovan) és a Balavásár SK is. Az utóbbi egyesület edzőjével, az 56 éves Muntyán Lászlóval beszélgettünk a torna után.

Muntyán László az egyesület két éves fennállása óta megalakulása óta több tíz tehetséges nyárádmenti gyereket tanított meg a labdarúgás tudományára.

– Gratulálok a Teodor Mesaroş emlékversenyen élért III. helyezésnek. Mint látom, ügyes, tehetséges gyerekek alkotják a csapatot. Honnan származnak a nebulók?

– A balavásári SK 2010 áprilisában alakult, melynek keretében 1999-2003-as korosztályú gyerekek fociznak. Ezen az emlékversenyen, a 2001-2003-as korcsoporttal vettem részt, az 1999-es születésű, vagy idősebb gyerekekkel a Junior D-bajnokságban vettünk részt, ahol a 11 csapat közül az 5. helyen végeztünk. Büszke vagyok rájuk, meg is vagyok elégedve velük, sok munka van mögöttünk, még többet kell,  dolgozzunk, hogy sikeresebben szerepeljünk.

A gyerekeket az Alsó és Felső Nyárádmentén fekvő falvakból, községekből válogattuk, az iskolákon keresztül. A szülők segítségét is köszönöm, akik fáradságot nem ismerve viszik-hozzák a gyerekeket edzésekre, támogatnak minket.

– Hol tartják az edzéseket, mérkőzéseket?

– Az edzéseket az ákosfalvi Sportcsarnokban és a szomszédságában lévő műfüves pályán tartjuk, míg a mérkőzéseket Farkas Elek jóvoltából, a harasztkereki pályán. Júliusban kerül átadásra az új, 250 nézőt befogadó, villanyfénnyel is ellátott ákosfalvi nagypálya, így az ősztől ,,hazai pályán” fogunk játszani.

–Ön labdarúgóként tagja volt a hajdani ASA aranycsapatának, majd több megyénkbeli együttesnél is megfordult, mint játékos, majd játékos-edző, végül edző. Jelenleg is kitart a labdarúgás mellett, gyerekeket tanít. Könnyű velük dolgozni?

–Egyáltalán nem, hiszen sok türelmet, fegyelmet, hozzáállást követel a munkám. Belátom, hogy 56 évesen már kezdek elfáradni, de kitartok mellettük, szeretek velük dolgozni. Munkám több mint hobbi. Segítőmmel, Tanászi Jánossal (játszott az ASA-nál, Marosludason, Ákosfalván) jól megértjük egymást és célunk, hogy tehetséges labdarúgókat neveljünk.

–Hol is focizott Muntyán László a hosszú évek során?

– Hétévesen kerültem a marosvásárhelyi Lemnarulhoz, onnan az ASA-hoz, majd a kötelező katonai szolgálat letöltése alatt a C-osztályos Gyergyószentmiklósnál játszottam. Aztán visszakerültem az ASA-hoz, majd

Dícsőszentmártonba a Chimicához, aztán az Elektromureşhez kerültem. Pályafutásom végén négy évet Szovátán tevékenykedtem, mint játékos-edző, sikerült is felkerülnünk akkor a C-osztályba. Idővel több alsóbb osztályú együttesnél is tevékenykedtem edzőként.  Szeretném, ha idővel több tanítványom sikeresebb labdarúgói karriert tudhat magáénak, mint az enyém volt.

Share Button
Ennyien olvasták: 489

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.