Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A BC Mureş első lett az alapszakaszban!

Központ április 11, 2013 Sport

A BC Mureş első lett az alapszakaszban!

bcm

Fennállása óta talán legjobb csapata kovácsolódott össze a BC Mureşnek. Április 2-án 112:54 (23:14, 29:16, 27:15, 33:9) arányban legyőzte a csíkszeredai Hargita Gyöngyét, ezzel megnyerve a Nemzeti Liga alapszakaszát. Ezek után elsőszámú esélyesként szállhat harcba a rájátszásban.

Ellenfele, a bukaresti CSU, a bajnoki tabella 8. helyezettje lesz, aki ellen a három győzelemig tartó, ötmérkőzéses küzdelem során kell majd bizonyítania a vásárhelyi kosarasoknak.

A Hargita Gyöngye elleni mérkőzésen a csapat hosszú percekig ott maradt a pálya közepén, a nézők pedig a lelátókon, s hallgatták a craiovai híreket, végig zúgott a biztatás, a „szép volt fiúk!”, s hatalmas rivalgás üdvözölte a craiovaiak minden egyes sikeres dobását, amellyel átvették ismét a vezetést, s megnyerték a meccset.


Ezzel a vásárhelyi kosárlabdasport legnagyobb sikerét érte el a több mint hatvan éve leáldozott aranykor óta, bár mindenki tisztában van azzal, hogy a rájátszásban igazolni kell az eddigieket.

Az együttes sikeres vezetőedzője, a szerb Szrecsko Szekulovics, a következőket nyilatkozta:

– Profi játékosok alkotják a keretet, akik nagyon jó csapatot alkotnak. Nincs „nagy arc” a keretben, szoros barátság alakult ki a játékosok között, ha valamelyikük hibázik is, újítani, javítani tudnak menet közben. Sokat improvizálunk, nem csak Cuic, de Peciukas, Ceskovic és Navickas is hozzájárul ehhez. Cuicnak, akit nagyon jól ismerek még ifjúsági játékos korából, egy kicsit több szabadságot adtam, de a teljesítmény alapját végül is a védekezés minősége adja meg. Amúgy nem véletlen, hogy Cuic és Jucan annyira antipatikusak az ellenfeleknek, én sem szeretném, ha ellenem játszanának. Hogy ki a főnök az öltözőben? Én! Nincs a játékosok között főnök, együtt megbeszélik, ha valamin javítani kell.

Azzal kapcsolatosan, hogy a rájátszás mérkőzésein miként kell játszania együttesének a bukaresti CSM ellen, a vezetőedző következőképpen fogalmazott:

–Ahhoz, hogy a rájátszásban jól szerepeljünk, sok szerencse is kell, hogy a labda befelé pattanjon adott esetben, de ennél sokkal fontosabb, hogy sérülések ne következzenek be. Mi a maximumot szeretnénk, de nagyon erősek az ellenfelek is. Ploieşti és Medgyes is javuló formában van, a többiekről sokan azt állítják, hogy lefelé szálló ágban vannak, én ezt a véleményt nem feltétlenül osztom, mindegyiküket komolyan kell vennünk.  Elsősorban a második mérkőzésektől félek, ugyanis idős csapat vagyunk, nehezebb a regenerálódás, ennek a minősége meghatározhatja a végeredményt. Sokat számít viszont a hazai pálya előnye, a játékosok a közönség miatt imádnak Marosvásárhelyen játszani, de a vendégek is, bár egykori játékosként szerzett tapasztalatom mondatja, hogy nem könnyű a lelátó ellen.

Az első mérkőzésre április 14-én, vasárnap kerül sor hazai pályán.


Share Button
Ennyien olvasták: 363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.