Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

A cél: visszajutni az A-osztályba

Központ január 25, 2013 Sport

loriA cél: visszajutni az A-osztályba

A FCM labdarúgói január 26-a és február elseje között a Víkendtelep szomszédságában lévő sportakadémián kezdik meg a téli alapozást a B-osztályos labdarúgó idény tavaszi szezonjára. Február másodikán a helyi sportakadémia pályáján barátságos mérkőzést játszanak a 3. ligás aranyosgyéresi Seso együttese ellen, majd február hetedike és 20-a között a törökországi Antalyában vesznek részt edzőtáborozáson. Március másodikán, ugyancsak hazai pályán újabb mérkőzést játszanak, ezúttal a 3. ligás tatrangi Unirea lesz a vásárhelyiek ellenfele.

 

Mint ismeretes, az elmúlt idény vége felé, a leköszönő Anton Heleşteanu vezérigazgató helyébe újra Aurelian Băbuţan került a klubigazgatói posztra, aki 2009-2011 között már vezette a csapatot.

Băbuţan nemrég azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a FCM legfőbb célja visszajutni az A-osztályba, ahonnan a 2011-2012-es szezon végén esett ki.

Az új klubigazgató fiatalított a kereten, több tehetséges játékost hozott az együtteshez, akik kulcsszerepet tölthetnek be a tavaszi idényben, ugyanakkor néhány labdarúgótól megváltak.

A 27 éves, marosvásárhelyi illetőségű Rareş Vârtic, egy rövid năvodari-i kitérő után másfél éves szerződést kötött, míg a tehetségként elkönyvelt, 23 éves Florin Istrate két és fél évre írt alá a FCM-vel. Hasznos visszatérő lehet a 37 éves Mihai Stere, aki 2008-2011 között 73 mérkőzésen tíz gólt szerzett a vásárhelyi csapatban.  Utóbbinak állítólag a sportigazgatói tisztséget is felajánlották.

A FCM-hez került továbbá a 25 éves Branislaw Punosevac szerb csatár, aki 2010-2012 között a galaţi-i Oţelul színeiben játszott, s 30 mérkőzésen öt gólt rúgott, és a 22 éves hátvéd, Sorin Cucu is, aki eddig a tulcea-i Delta és a galaţi-i Oţelult erősítette. Mellettük leigazolták a 26 éves csatárt, Andrei Zăgreant (Minaur Zlatna, Unirea Alba Iulia, Poli Temesvár, Voinţa Nagyszeben), a 20 éves Andrei Peteleut (besztercei Gloria), aki 14 mérkőzésen volt kezdő az őszi idényben az A-osztályban, és a 20 éves George Cristian Ganeát, akire balhátvédként vagy baloldali középpályásként számítanak. Újra a FCM játékosa lett a 21 éves Costinel Gugu hátvéd, akit 2012-ben egy évre kölcsönadtak a Turnu Severin-i CS együtteséhez, illetve a 23 éves Dragoş Balauru hálóőr, aki az elmúlt szezonban a kolozsvári U együttesénél szerepelt kölcsönben.

A csapattól eddig elmentek: Bunea, Poiană, Sfârlea, míg Dâlbea, Pescariu, Apostu, Bujor is a távozók listáján szerepel.

A Daniel Isăilă által edzett FCM, hét ponttal lemaradva az éllovas brassói Coronától, a harmadik helyről várja a tavaszi folytatást.

A tavaszi rajton, március kilencedikén együttesünk a Sziget utcai pályán fogadja az eddig 18 pontot gyűjtő Maciuca-i Damila együttesét.  


Szilágy Lóri távozik a FCM-től?

A FCM legrégebbi, egyik legtapasztaltabb és a szurkolók által talán legszimpatikusabb játékosát, a helyi illetőségű balhátvédet, Szilágyi Lórit kérdeztem a téli szünidő végén:

– Szerinted mennyire nehéz a vezetőség által kitűzött célt elérni?

– Mind a vezetőség, mind a játékosok egyet akarnak: visszajutni az élvonalba. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű feladat ez számunkra, hiszen hét ponttal vagyunk lemaradva a brassói Coronától, és hat ponttal a temesvári Politól, és sajnos a bajnokságból anyagi gondok miatt kilépett együttesek miatt már nincs sok mérkőzés hátra. Azt garantálhatom, hogy mi, játékosok elszántan fogunk küzdeni minden mérkőzésen, hogy a közös célt elérjük.

– Szurkolói berkekben elhangzott, hogy állítólag kedvező ajánlatod lenne a Brassótól, esetleg más együttestől. Igaz?

– Bevallom, a hír igaz, ugyanis beadvánnyal fordultam a liga illetékes bizottságához, és előfordulhat, hogy szabadon igazolható játékossá nyilvánítanak engem is meg Vagnert is. Több ajánlatot kaptam más együttesektől, de még nincs szó szerződéskötésről. Persze, ha a FCM vezetősége úgy dönt, hogy elszerződhetek más csapathoz és anyagilag megfelel majd a klubnak, akkor megköthetjük a szerződést.

De sajnos  egyelőre nem árulhatok el több információt erről kapcsolatosan, csak ha szerződéskötés megtörténik.

– Több fiatal, ígéretes hátvéd (Cucu, Ganea, Gugu) is került a csapathoz, akik a balhátvéd poszton is használhatók. Hogyan látod majd a konkurenciát, ha maradsz a FCM-nél?

– Mivel egyedüli balhátvéd voltam a csapatnál és a vezetőség tud az ajánlatokról, több tehetséges, fiatal játékost hozott az együtteshez, akik balhátvédként is játszhatnak. Ami a konkurenciát illeti, normális és elfogadott dolog bármely csapatnál. Ha Vásárhelyen  maradok, én is megküzdök a kezdő tizenegybe való jutásért.

– Milyen tervekkel vágsz neki a 2013-as esztendőnek? Mit szeretnél hosszabb távon?

– Ami a sportpályafutásomat illeti, ezután is mindent elkövetek annak érdekében, hogy jó játékkal segítsem együttesem, ahol játszani fogok. Idővel elképzelem, hogy más hazai csapatnál, akár külföldön focizzak, de addig is, amíg a FCM keretét erősítem, csak a győzelemre, az A-osztályba való feljutásra gondolok.

Bárhol is játsszak majd idővel, nekem mint helyi nevelésű játékosnak, mindig is a FCM marad a szívem legmélyén, és a legjobbakat kívánom az együttes számára.    

 

Share Button
Ennyien olvasták: 419

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.