Sport

A City’us egy nap két találkozón is érdekelt?

city

Augusztus 29-én, vagyis hétfőn, a szuperkupa döntőjével kezdődik a 2016–17-es teremlabdarúgó-idény. A marosvásárhelyi City’us a dévai Autobergamo otthonában mérkőzik meg az idény első serlegéért.

A futsal-klubok a minap ültek össze a szakszövetség székházában, ahol az új bajnoki szezonnal kapcsolatos kérdésekre kerestek válaszokat, ugyanakkor kisorsolták a bajnoki programot is. Véglegessé vált, hogy az új idényben 11 együttes indul az 1. ligában, kettővel kevesebb, mint az előzőben, ugyanis a megszűnt Focşani és Chiajna helyét nem akarták átvenni a 2. liga élén végzett csapatok, a csíkszeredai Imperial Wet és a Luceafărul Buzău. Ezt tudva sorsolták ki a bajnoki programot is, amelynek első fordulójában a City’us szeptember első hétvégéjén Resicabányát fogadja. A marosvásárhelyiek a második fordulóban, szeptember 11-én idegenben játszanak a Románia Kupa-győztes dévai Autobergamóval, majd a mezőny legerősebb keretével rendelkező temesvári Informaticával a 7. fordulóban csapnak össze. Ezt a találkozót azonban szinte bizonyosan el fogják halasztani, hisz azon napon, október 15-én, a City’us az UEFA-kupa alapkörének találkozóján is érdekelt.

Összesen húsz mérkőzést kell játszania minden együttesnek az alapszakaszban. A következő csapatok neveztek be idén a bajnokságba: a címvédő Marosvásárhelyi City’us, az ezüstérmes Temesvári Informatica, a harmadik Galaci United, a negyedik Dévai Autobergamo, illetve a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal, a Kézdivásárhelyi Kézdi SE, az FK Székelyudvarhely, a Kolozsvári Clujana, a Dunărea Călărași, a Jászvásári CSM Poli és a Resicabányai Muncitorul.

Az oda-visszavágós rendszerű alapszakasz március elején ér véget. Annyi változás lesz az előző idényhez képest, hogy a döntő idén nem két nyert találkozóig, hanem az egyik fél három győzelméig tart.

Mindegyik csapat pihen egy fordulóban az odavágók és visszavágók során is. Márciusban rendezik meg a Román Kupa final fouros küzdelmeit, utána kezdődik a bajnoki rájátszás.

Ugyanakkor ettől a szezontól köteleznek minden 1. ligás klubot, hogy indítson együttest a 19 év alattiak bajnokságában is. (C.F.A.)

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.