Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

A City’us ellenfeleiről a Futsal UEFA-kupában

Központ július 18, 2013 Sport

futsalA City’us ellenfeleiről a Futsal UEFA-kupában

Nemrég Nyonban kisorsolták a teremlabdarúgó UEFA-kupa csoportbeosztását. Mint ismeretes, a román bajnok és kupagyőztes marosvásárhelyi City’us erős ellenfeleket kapott, hiszen az azeri Araz Nahicseván (amely toronymagas esélyese a csoportnak), a belga bajnok Chatelineu lesznek az ellenfelei, míg a negyedik együttes a görög Athina ’90, az észt Anzhi Tallin és az izlandi Vikingur Olafsvik közül kerül ki. 

Az alapkör találkozóira október első hetében kerül sor Marosvásárhelyen.

A City’us egyik legtapasztaltabb játékosa, a jelenleg sérüléssel bajlódó, szovátai illetőségű Csoma Alpár elemezte a Központnak az alapkörben Marosvásárhelyre látogató együtteseket, ugyanakkor latolgatta csapata továbbjutási esélyeit:

– Nem mondhatom, hogy a legesélyesebbek vagyunk, hiszen az Araz Nahicsev jobb játék­erőt képvisel, mint a City’us, erről meg is győződtünk már három évvel korábban, amikor hazai pályán vereséget szenvedtünk tőlük. Az Araz a legerősebb ellenfelünk a csoportból. A belga bajnok Chatelineu-t sem kell alábecsülni, kemény, erős csapat, hiszen egy olyan ország éllovas együttese, ahol futsal Európa-bajnokságot szerveznek 2014-ben. Szerintem velük fogunk harcolni a második hely megszerzéséért. A görög, az észt, vagy akár az izlandi teremlabdarúgó-bajnokság alacsonyabb szinten van jelenleg, mint a romániai, de bármelyik csapat okozhat meglepetést. Szerintem esélyünk van a csoportbeli második helyre, de ezért határozottan, elszántan és sikeresen kell futballoznunk, és két találkozót meg kéne nyerni a háromból, hogy továbbjutók legyünk. Igaz, ehhez szerencse is szükséges, de jó játékkal továbbjuthatunk a csoportból.

A sérülése utáni rekuperációs folyamatról Csoma Alpár a következőket mondta:

– Már jobban vagyok, minden nap haladást észlelek. Jól kezdődött a rekuperációs folyamat, habár július 25-ig még nem szabad ráállnom a lábamra. Úgy érzem, gyógyulok. Az elmúlt hétvégét Szovátán töltöttem családi és baráti környezetben, de hétfőtől újra, naponta 8 és 11 óra között Marosvásárhelyen, a Fizionova Egészségügyi központban folytatom a rekuperációs folyamatot, ahol dr. Koszorus Gabriel és Hora Mircea kinetoterapeuta segít a felépülésemben.


Share Button
Ennyien olvasták: 374

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.