city
Sport

A City’us játékosai a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalban

A City’us játékosai a
marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalban

city

Dr. Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere pénteken fogadta a négyszeres román bajnok, hatszoros román kupagyőztes City’us teremlabdarúgó együttesének játékosait, vezetőedzőjét, akik az UEFA-kupa elitkörének egyik helyszínére, Pardubicébe utaztak hétfőn.

„Büszkélkedünk azzal, hogy becsülettel képviselitek Marosvásárhely színeit és a fiataloknak és főleg a gyerekeknek igazi példaképei vagytok. Büszkék lehetünk valahányszor, ha Marosvásárhelyről beszélnek” – mondta többek közt Marosvásárhely polgármestere.

Kacsó Endre, a City’us vezetőedzője kifejtette, hogy a helyi Polgármesteri Hivatal marad az együttes első számú támogatója.

A klub egyik szponzorának, a Joma Romániának köszönhetően 1-es, illetve 10-es számú mezt adott át a vezetőedző Dorin Floreának, majd a polgármesteri tanácsadónak, Maior Claudiunak tiszteletük jeléül.

A rendezvényen Kacsó Endre, az együttes eddigi sikereiről beszélt, értékelte a klub ifjúsági csapatának teljesítményét, és megjegyezte, hogy a Pardubicében sorra kerülő UEFA-kupa elitkörében a világhírű Barcelona teremlabdarúgó együttese ellen is pályára lépnek, amit nem kis teljesítménynek tart.

A rendezvény után a játékosok a sajtó képviselőivel is beszélgettek.  A Központ azon kérdésére, hogy milyen szereplést várnak a pardubicei tornán, néhányuk így felelt:


Kacsó Endre, vezetőedző:

– Az utolsó négy évben sorozatban háromszor eljutottunk Európa legjobb 16 együttese közé, ami nem kis teljesítmény. Jelen pillanatban, Európa 49 teremlabdarúgó bajnokcsapata közül a 13. helyen vagyunk, a megszerzett pontok alapján.

Remélem, hogy ezúttal sem vallunk szégyent, bízom a játékosokban, optimistán és felkészülve indulunk Pardubicébe, ahol Európa legjobb bajnokcsapatai mérik össze erejüket és tudásukat.

A tavaly bírói tévedések miatt nem juthattunk tovább, de úgy érzem, hogy a 2011/2012-es európai teljesítményünket (9.hely) túlszárnyalhatjuk.

Nem lesz könnyű az ukrán, a cseh és főleg a spanyol bajnok ellen, csapatunkban több fiatal, ígéretes játékos is pályára fog lépni, akiknek nagyon fontos lesz a tapasztalatszerzés, a jövőbeli, hasonló nagyságú megmérettetésekre való tekintettel.

Én játékosként is szerepeltem már az UEFA-kupa sorozatban, igaz, akkor az udvarhelyi együttesnél játszottam. Élmény számunkra ilyen közegben mérkőzni, ugyanakkor munkánk elismerése is egyben.


Pallai Gábor, kapus:

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy újra, ezúttal marosvásárhelyi színekben játszhatok a teremlabdarúgó UEFA-kupában, hisz nem kis dolog a Bajnokok Ligájában szerepelni, főleg az elitkörben, ahol Európa legjobb 16 együttese érdekelt.

Magyarországon kétszer voltam tagja bajnokcsapatnak, de egyszer sem sikerült bejutnunk az UEFA-kupa elitkörébe. Mindent elkövetünk, hogy sikeresen szerepeljünk és öregbítsük Marosvásárhely hírnevét a nagyvilágban. Nagyon jó lelkiállapotban vagyunk, jól fel vagyunk készülve mind fizikálisan, mind mentálisan, és türelmetlenül várjuk a mérkőzéseket.


Csoma Ferenc, játékos:

– Szerintem ez egy nagyon jó felkészülés lesz számunkra a jövőbeli hazai és nemzetközi szereplésünkre nézve, hiszen egy erős csoportba kerültünk, ahol teremlabdarúgói tapasztalatokat szerezhetünk.

Reméljük, helyt tudunk állni, és jó eredményeket érhetünk el ezen a színvonalon.  Fizikálisan kellőképpen fel vagyunk készülve, de a mérkőzéseken való összpontosítást, az akkori bioritmusunk határozza majd meg.  Már az nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, a legfontosabb, hogy a maximumot kihozzuk magunkból és jól szerepeljünk.


A Csehországba utazott játékoskeret a következő: Pallai Gábor és Moldovan Vasile–kapusok; Covaci Bogdan, Dániel Raymond, Moldovan Tibor, Muntean Andrei, Csoma Ferenc, Dumitru Mimi Stoica, Ignat Florin, Gherman Cosmin, Nicuşan Lucian, Al-Ioani Ion, Ötvös Marcel és Oltean Călin–mezőnyjátékosok.

Csoma Ferenc öccse, a júniusban meniszkusszal megműtött 29 éves Alpár nem utazott a kerettel Pardubicébe.

A november 19-23 között Pardubicében (Csehország) sorra kerülő UEFA-kupa elitkörében, ma este 18:30-tól a Barcelona, míg szombaton 15:30-tól az ERE Pach Chudrim lesz a City’us ellenfele.

A 2011/2012-es UEFA-kupa sorozat keretén belül, Európa 9. együttesének (eddig a klub legjobb teljesítménye) nyilvánított City’us, kedden 16:30-tól a Locomotiv Harkóv ellen játszott.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.