Központ
2020. július 02. csütörtök, Ottó

A csődbíróság elfogadta az ASA újjászervezési tervét

Czimbalmos Ferenc-Attila július 20, 2017 Sport

Mintegy másfél évvel a csődvédelmi eljárás elindítása után, a csődbíróság elfogadta a 2. ligás ASA újjászervezési tervét, így az együttes történelmében új korszak következik.

Az újjászervezési tervvel megkezdődhet a hátralékok kiegyenlítése, ugyanis az eddigi törvények semmilyen kifizetést nem engedélyeztek. Egyelőre még kérdéses, hogy erre milyen összeggel rendelkezik majd az alakulat, a városi tanácsban megszavazták ugyan a támogatást, ám ennek kiutalása csak a költségvetési tartozások rendezése után válik törvényesen lehetségessé.

A klub vezetősége hónapok óta ennek a bírósági döntésnek a meghozatalára várt, mert valóban ettől függött, hogy a klub talpra állhat-e.

Az ASA jelenleg Brassóban edzőtáborozik, ahol az Afumați elleni első formaellenőrzőn 2-1 arányban alul maradt, de július 19-én (lapzártánk napján) a 3. liga 1. csoportjában második helyen végzett Szászhermány, majd július 22-én, szombaton a másodosztályos újonc nagyszebeni Hermannstadt FC lesz az ellenfele.

A 2. ligás szezon augusztus 5-én kezdődik, a nevezés 20-án ér véget, viszont a bajnoki menetrendet július 25-én állítják össze. Ha marad a 20 résztvevő, akkor az idén 21 fordulóra kerül sor, az utolsót december 9-én, két hétközi fordulóval játszák. Ha az induló csapatok száma 18 vagy kevesebb lesz, a hétközi fordulók mellőzhetők.

Share Button
Ennyien olvasták: 735

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.