Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

A FCM-vel kapcsolatos hírek

Központ augusztus 15, 2012 Sport

fcmA FCM-vel kapcsolatos hírek

A labdarúgó szövetség elkészítette a 2. és 3. ligák csoportbeosztását. Mint az várható volt, több klub visszalépett, így az alsóbb osztályú bajnokságok csoportjaiban az eredeti kiírásnál kevesebb csapat vág neki a pontvadászatnak. A bajnokságok is később kezdődnek a tervezettnél, a másodosztály csapatai szeptember 1-jén kezdik az idényt, a harmadik vonal egy nappal korábban, augusztus 31-én rajtol. A bajnoki programot augusztus 10-én sorsolták ki.

Az FCM Marosvásárhely a 2. liga II. csoportjában szerepel az új idényben, a csoportban egyelőre 15 csapat van, de mivel gyakorlatilag biztos, hogy az FC Temesvár nem indul az új idényben, így 14 csapat szereplése várható.

A II. csoport mezőnye: FCM Marosvásárhely, Voinţa Nagyszeben, CS Mioveni, UTA Arad, ALRO Slatina, Luceafărul Nagyvárad, FC Bihar, FC Argeş, CSM Rm.-Vâlcea, FC Nagybánya, Unirea Gyulafehérvár, Damila Măciuca, Termesrékás, Corona Brassó, FC Temesvár.

A 3. ligában az Avăntul Szászrégen maradt az egyetlen Maros megyei csapat, miután az Unirea Nyárádtő visszalépett. A szászrégeniek az új kiírásban is a 6. csoportban vannak, amelyben több regáti együttes is szerepel.

A 6. csoport 13 csapatos mezőnye: Avăntul Szászrégen, Sevişul Sellemberk, FC Nagydisznód, FCM Fogaras, Unirea Tatrang, FC Zágon, Girom Albota, SCM Piteşti, FCM Târgovişte, Unirea Cămpina, CSO Plopeni, Conpet Ploieşti, Prahova Tomşani.

Az első fordulóban, a marosvásárhelyi együttes idegenben, a Steaua egykori középpályása, Eric Lincar által felkészített, újonc Damila Maciuca otthonában lép pályára szombaton, szeptember1-én, 11 órai kezdettel. Egy hét múlva hazai pályán a nagyváradi Luceafărult fogadja.

Ami az együttes összeállítását illeti, a következő játékosokra számít az Alexandru Pelici és Darius Miclea edzőpáros:

Ciprian Botoşer (Gloria Beszterce), Vlad Negru (FCM 2)–kapusok;

Alexandru Vagner, Claudiu Pescariu (UTA Arad), Cristian Apostol (Vointa), Vereş Zoltán (FCM 2), Sebastan Ilea (Gloria Beszterce, Tordai Aranyos), Mircea Pop (FCM II. ), Mircea Ungur (marosvásárhelyi Gaz Metan), Mădălin Olar (FCM 2), Cristian Bloj (FCM 2), Nicu Epaminonda, Mircea Pop (FCM 2), Ionuţ Tătaru (Pandurii), Mircea Ungur (Gaz Metan Marosvásárhely), Szilágyi Loránd, Dan Matei–hátvédek.

Raul Rus (Sănătatea Kolozsvár), Cristian Poiana (U. Kolozsvár), Claudiu Emil Bunea (megyesi Gaz Metan), László Csongor (Kanadából visszatért), Răzvan Pădureţu, Răzvan Dălbea (Vointa), Alexandru Dan (Pandurii), Tiberiu Petriş (FC Junior Marosvásárhely), Viorel Şaim (Drobeta), Sergiu Negruţ (CFR 2), Romulus Miclea (Voinţa), Arthur Teut (Snagov), Răzvan Moldovan (FCM 2)–középpályások.

Bogdan Apostu, Vlad Bujor, Bogdan Moraru (Kinder Marosvásárhely), Sorin Cigan (Vointa), Sorin Adrian Gheju (Fortuna Covaci), Szabó István (Voinţa-az egykori ASA hajdani jobbhátvédjének a fia), Tudor Măndruşcă (CFR Kolozsvár 2), Dragoş Huiban (FCM Bákó), Kinczel Erwin (FCM 2), Sergiu Sălaghie (FCM 2)–csatárok.

Mint köztudott, az együttes egykori játékosi, Costinel Gugu (Drobeta), Victoraş Astafei (Gaz Metan Megyes) és Dragoş Balauru (kolozsvári U.), kölcsönben szerepelnek a soron következő bajnoki idényben, míg Claudiu Bumba az olasz első osztályú AS Rómához igazolt.

Az együttes lapzártánkig a következő barátságos mérkőzéseken szerepelt a nyári felkészülési időszakban:

CFR-FCM 1-0,

FCM-Avantul Szászrégen 4-0 (gól Astafei 25., Negruţ 49., Huiban 54., Pescariu 76.),

FCM-kolozsvári Sanatatea 5-1 (gól Apostu (47., 51.), Szabó (63.), Şaim (72.) és Dălbea(80.),

FCM-Hapoel Akka (ízraeli I. osztály) 2-2 (gól Pescariu 44. és Şaim 53.),

FCM-Unirea Gyulafehérvár 3-0 (gól Nicu 4., R. Miclea 72. és Cl. Bunea 74.),

Brassói Corona-FCM 2-2 (gól Vagner 63. és Nicu 85.),

FCM-Avantul 2-1 (gól Ungur 36. és Şaim 60.).


***************************

A FCM-vel kapcsolatos hír, miszerint az együttes elmúlt szezonbeli játékosa, Csíkszereda talán leghíresebb és legjobb labdarúgója, Ilyés Róbert átvette, a csíkszerdai D-osztályos együttes szakmai irányítását.

Csíkszereda városvezetése Ilyés tapasztalatát szeretné felhasználni azzal, hogy felkérte: a felnőtt csapat mellett az utánpótlás-neveléssel is foglalkozzon. A legismertebb és legnagyobb sikereket elért csíki labdarúgó szeptembertől egy gyermekcsapat irányítását veszi át, Bajkó Barnával együtt a 2005–2006-ban születetteknek tartanak majd edzéseket. Csíkszeredában egyébként folytatódik a labdarúgó-utánpótlásképzés, a város minden korosztályban indít csapatot a bajnokságban. Mint köztudott, a FCM elmúlt idénybeli kiváló középpályása a nyár folyamán vette át a csíkszeredai FK irányítását, melynek edző-játékosa is egyben.

Jó hír, hogy az FK U16-os és U18-as korosztályú együttesei – egyedüliként Hargita megyéből – részt vehetnek az országos bajnokságban.


Share Button
Ennyien olvasták: 590

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.