fcm
Sport

A három pont a legfontosabb

fcmA három pont
a legfontosabb

Nagyon fontos győzelmet aratott hétfőn a FCM, a kiesőjelölt Sportul ellen, így bizakodva várhatja a hátralévő hét fordulót.Szöllősi László, a hajdani ASA egyik legfegyelmezettebb és legmegbízhatóbb hátvédje által elvégzett kezdőrúgás után indult a játék.

A mérkőzés fontosságának tudata miatt a hazaiak kissé görcsösen kezdtek, ellenfelük felszabadultabbnak tűnt, a jelek szerint mintha megbarátkoztak volna a kiesés gondolatával. A fővárosiak sokkal veszélyesebb játékot mutatva próbálták meglepni Albuţot, csatárjaik azonban sorra elkapkodták a helyzeteket.  

A 10. percben együttesünknek sikerült kihasználnia a Sportul védelmi hibáját (Beta és Cioranu megcsúszva, röviden szabadított), így a FCM és egyben az első liga veteránja, együttesünk csapatkapitánya, Ilyés Róbert 18 méterről gyönyörű kapufás gólt lőtt. 1-0.

A rúgott gól után játékosaink határozottabbak lettek, egyre több alkalommal közeledtek az ellenfél kapuja felé. A 63. percben Astafei les gyanús helyzetből indulva, jobbal kapásból Lungu kapujának jobb alsó sarkába lőtte a labdát, amely a kapufáról pattant be. 2-0.

A kétgólos hátrányban Isăila játékosai kitámadtak, pontosan beívelt labdákkal veszélyeztették a vásárhelyiek kapuját. Próbálkozásaikat siker koronázta, a 79. percben Nistor révén sikerült szépíteniük, aki a kimozduló Albuţ mellett lőtt a hálóba. 2-1.

Az utolsó tíz percben játékosaink hősiesen védekeztek, sikerült megnyerniük a mérkőzést. A hétfőn este szerzett három pont sokat számíthat majd a végelszámolásnál.

Ezzel a győzelemmel a FCM 30 pontot gyűjtött, s a 12-15. helyen áll, egyelőre holtversenyben, a CFR-t verő, megtáltosodott Chiajnával, valamint az otthon kínkeserfvesen egy pontot szerzett Brassóval.

Előttünk áll a 31 pontos, 11. helyet elfoglaló Gaz Metan, meg a 33 pontos, 10. helyen tanyázó Ceahlaul, viszont magunk mögött hagytuk a Voinţát (29 pont), Petrolult (27 pont) meg az utolsó előtti Sportult (25 pont).

Április 29-én vasárnap, a FCM Galaţi-on lép pályára az Oţelul ellen (Digi Sport1, 19 óra), majd május 2-án, szerdán, a Sziget-utcai vendégünk a jelenleg 4. helyen lévő Vaslui lesz (18 órától).Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.