Központ
2019. november 19. kedd, Erzsébet

A hétvégén kezdődik a felsőházi és alsóházi rájátszás

Czimbalmos Ferenc-Attila március 9, 2017 Sport

Az ASA 12 ponttal, öt győze­lemmel, hat döntetlennel és tizenöt vereséggel a 14., utolsó helyen zárta a bajnokság alap­szakaszát. Hétvégén kezdődik a felsőházi (az 1-6. helyen végzettek) és alsóházi rájátszás (a 7-14. helyezettek), amelyben megfele­ződnek az együttesek pontszámai, így a sereghajtó pozícióban lévő ASA mindössze 6 ponttal kezdi az alsóházi rájátszást, míg a 7. helyen tanyázó Gaz Metan nem kevesebb mint 20 ponttal (a páratlan pontszámot felkerekítik).

A mérkőzések Berger-számítás szerint lesznek kisorsolva (azaz 1. hely-6 hely, 2. hely-5 hely, stb. a felsőházban, illetve 7. hely-14 hely, 8. hely-13. hely, stb. az alsó­házban), így a vásárhelyi csapat idegenben, az alsóház első helye­zettjé­vel, a Gaz Metannal kezd.
Mint ismeretes, az alsóházi rájátszás 14 fordulója után a 13-14. helyen lévő csapatok kiesnek, míg a 12. helyezett helyosztó mérkőzést játszik a 2. liga harmadik helyén végző csapattal.
Az ASA egyébként a labdarúgó 1. liga alapszakaszának 26., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlenre játszott idegenben, a szebb na­pokat is megélt Steaua ott­ho­­­nában.
Nagy meglepetésre a 65. perc­ben szerzett vezetést az ASA, miután Jakolis a tizenhatoson belül szabálytalankodott Sinnel szem­ben, a büntetőt pedig M. Cons­tantin magabiztosan helyezte a vásárhelyiek korábbi kapusa, Stăncioiu hálójába – ezzel meg­szerezve az ASA idei első bajnoki gólját.
Ugyancsak az ASA-val kapcso­latos hír, miszerint a Nemzetközi Sportdöntő-bíróság (TAS) vissza­utasította a Maros-partiak fel­lebbe­zését, így a klub marad azzal a 3 pontos bün­tetéssel (a bajnokságot hat pont levonásával kezdte), amelyet a Román Labdarúgó Szövetség licenc­adó bizottsága decemberben sza­bott ki a tartozások miatt.

Share Button
Ennyien olvasták: 471

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.