Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

A Központ munkatársainak csapata nyerte meg a kenuversenyt

Központ augusztus 1, 2013 Sport

A Központ munkatársainak csapata nyerte meg a kenuversenyt

kenu1

Szombaton, július 27-én szervezték meg a Fedezd fel Rowmaniát! címet viselő Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai világbajnok kenus  neve által fémjelzett rendezvényt a Maros-parton.  Az ad hoc módon alakult 18 darab 10+1 fős csapat közül a Központ munkatársait is magába foglaló amatőr csapat jutott célba elsőnek. Ők a Nemzetközi Evezőverseny országos döntőjében vehetnek részt, amelyet augusztus 31-én tartanak Tulceán.

 

A táv 300 méteres volt, és a Maroson, a Go Kart pálya és a cementlapok közötti szakaszon zajlott.

„Hatalmas élmény volt megnyerni a versenyt, és saját meglepetésünkre is olyan csapatokat győztünk le, akik sportolókat, tűzoltókat is magukénak tudhattak. Egyébként nagyon jó ötletnek tartom a kezdeményezést, kiaknázza a Vásárhelyen lévő vízisport-lehetőséget, emellett a város sportéletét, lakosait is felpörgeti” – vallotta ifj. dr. Benedek István, a Központ laptulajdonosa.

„Olyan beleéléssel eveztünk, hogy észre sem vettük, amikor célba értünk, csak a közönség ujjongása tudatta velünk, hogy megnyertük a versenyt” – mondta el Gergely Zoltán, a nyertes csapat egyik tagja.

A versenyt több erdélyi városban is megszervezték, többek között Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Nagyváradon és Temesváron is, ám Patzaichin szerint a vásárhelyi futam volt a legsikeresebb. „Rekordszámú beiratkozás volt Marosvásárhelyen. Bár az ország több városában megfordultam, de ilyen hangulatot és kellemes légkört, mint itt, sehol nem tapasztaltam. Nagyon örvendek, hogy a marosvásárhelyiek körében ennyire népszerű a sport, és remélem, hogy a jövőben több ilyen jellegű rendezvényen is találkozunk még” – mondta el az olimpikon.

A Fedezd fel Rowmaniát – A természetes Románia csónakból nézve elnevezésű kezdeményezést Ivan Patzaichin indította útjára, melynek célja a helyi örökség és értékek megismertetése, népszerűsítése, Románia természeti adottságainak felfedezése és a mozgásra, szabadtéri tevékenységre nevelés.

Share Button
Ennyien olvasták: 230

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.