Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

A Maros KK nevezett az Eurochallenge-kupába

Központ július 4, 2013 Sport

ivanovicsA Maros KK nevezett az Eurochallenge-kupába

Véglegessé vált, hogy nevezett az Eurochallenge-kupába a Maros KK férfi kosárlabdacsapata. Június 24-éig a klub minden szükséges iratot elküldött a FIBA Europe müncheni címére. Egy éve a román kosárlabda-szövetség arról döntött, hogy a bajnokság első három helyezettje, valamint a kupagyőztes kötelező módon részt vesz az európai kupasorozatokban.

Miután a Maros KK ezüstérmes lett a nemrég befejeződött idényben, várható volt a nevezés, azonban mostanáig sok volt a bizonytalanság, ugyanis a nevezéshez húszezer euró garanciát kell letétbe helyezni, és a részvétel számos egyéb költséggel jár. Ebből pedig (a garancia kivételével) csak akkor kap vissza valamennyit a klub, ha bejut a legjobb tizenhat közé.Az Eurochallenge-kupában július 5-én sorsolnak. Az első körben 32 együttes vehet részt, ha ennél több a jelentkező, selejtezőt szerveznek. Még nem lehet tudni, hogy a marosvásárhelyi kosárlabda csapatnak kell-e selejtezőt vívnia, de tekintve, hogy ezüstérmes volt, a bajnok Asesoft pedig szabadkártyát kaphat az Euro-kupában, minden bizonnyal eleve a csoportkör résztvevője lesz a vásárhely csapat.

Ugyancsak a marosvásárhelyi kosárlabda csapattal kapcsolatos hír, miszerint ötre nőtt a csapat idegenlégiósainak száma, miután a montenegrói Ivan Ivanovic is szerződést írt alá a következő idényre, aki csak a medgyesi Gaz Metantól igazolt Marosvásárhelyre, akár csak Aleksandar Mladenovic is. Leigazolásával Srecko Sekulovic vezetőedző a palánk alatti „űrt”akarja betölteni, miután a bajnoki döntőben elsősorban a gyűrű alatt szenvedett a csapat a Ploieşti elleni találkozókon.  Ivanovic jól dob távolról, de szükség esetén centerként is bevethető, ami rendkívül fontos lehet, hisz az előző idényben Păltinișanu és Barro mellett nem volt egyetlen használható játékos sem a palánk alatt. Az új keretben viszont már hárman vannak, Mladenovic és Păltinișanu vegytiszta beállósként, míg Ivanovic négyesként vagy ötösként.Ivanovic az ötödik idegenlégiós a keretben, aki szerződést kötött a klubbal az új idényre, korábban irányítóként Martinic, kettesként Peciukas, hármasként Ciric írt alá, így gyakorlatilag minden poszton van egy vendégjátékos, a belföldiek közül eddig Baczó, Jucan és Păltinișanu jelenléte biztos.A keret összetételének kialakítása folytatódik, még egy vagy két külföldit próbálnak a Maros KK-hoz hozni, valószínűleg még egy magas játékost, illetve esetleg egy második irányítót. Mellettük belföldi kosarasokra is szükség lesz, hiszen csak hat légióst lehet használni mérkőzésenként, esetükben azonban elég szűkös a választék, ezért nehezebben is állnak kötélnek, illetve magas az áruk is.

Share Button
Ennyien olvasták: 321

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.