Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

A Polgármesteri Hivatal támogatja a helyi sportegyesületeket

Központ július 25, 2013 Sport

A Polgármesteri Hivatal  támogatja a helyi sportegyesületeket

polgarsport

Mintegy 30 marosvásárhelyi sportklub volt jelen azon az összejövetelen, amelyet a Polgármesteri Hivatal szervezett július 18-án, pénteken a víkendtelepi Sportakadémián, ahol a helyi sport problémáiról beszéltek a jelenlévők.Jelen volt Claudiu Maior, Marosvásárhely polgármesterének, Dorin Floreának a személyes tanácsadója, Peti András alpolgármester, dr. Benedek István városi tanácsos, illetve a helyi labdarúgó, kosárlabda, úszó, vízilabda, cselgáncs, vívó, röplabda, tenisz, triatlon, kerékpározó, vagy karate szakosztályok edzői, szakvezetői.  

 

Az értekezleten szó volt a magánpályák, sporttermek bérlésének borsos áráról, ami csapatsportokat érinti leginkább.

Claudiu Maior ismertette a ligeti stadion felújítási programját, ami Szekeres Gerő, helyi építész tervei szerint folyik. Ugyanakkor megígérte, hogy a Sportakadémia épületében minden marosvásárhelyi klub részére biztosít egy számítógéppel felszerelt irodát, ahol az illető klub vezetői sajtótájékoztatókat tarthatnak, vagy akár más hasonló klubok képviselőit fogadhatják.

Az jelenlevők megegyeztek, hogy ezután rendszeresen találkoznak a helyi sportot érintő kérdések megbeszélése végett.

Peti András alpolgármester, a kisebb marosvásárhelyi klubok támogatását illetően, a következőket mondta:

– A bizottsági üléseken jóváhagytuk a sport támogatására eredetileg javasolt összegek csökkentését, valamint azoknak teljesítményarányos elosztását. Ez jobb menedzsmentre ösztönzi a klubokat, az edzőket és sportolókat pedig jobb eredmények elérésére.


Share Button
Ennyien olvasták: 606

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.